BERLIN: Tiden er to tideler bak hennes årsbeste fra Ratingen 20. juni — og 35 hundredeler bak tiden hun oppnådde i Osaka-VM for to år siden, hvor hennes norske rekord stammer fra. Hennes personlige rekord på øvelsen er på 14,07 fra Beijing-OL i fjor.

Den britiske favoritten Jessica Ennings vant 100 meter hekk på 12.93. Neste øvelse i sjukampen er høyde som starter klokken 11.20. Ida Marcussen åpnet med en 27.-plass av de 29 utøverne som starter i sjukampen for kvinner. Det var bare indiske Sushmitha Singha Roy og tsjekkiske Eliska Kulcinova som løp svakere enn det norske håpet på åpningsøvelsen.

Sjukampen fortsetter med høyde senere lørdag formiddag.

Heller ikke på 3000 meter hinder for kvinner ble det noe norsk suksess. Karoline Bjerkeli Grøvdal ble best med tiden 9.48,47 og 10. plass i sitt heat mens Silje Fjørtoft endte på 14. og sisteplass i sitt heat med 10.01,04. De fire beste i hvert heat gikk videre til finalen samt de tre beste tidene.

På 100 meter ble det norsk opptur ettersom Jaysuma Saidy Ndure løp inn til andreplass i sitt forsøksheat med tiden 10.35. De tre beste i hvert heat går videre til 2. runde som starter i kveld klokken 18.50. Daniel Bailey vant heatet til Ndure med tiden 10,25.