— Når havna nå skal bygges på ny vil vi vise at det finnes flere muligheter. Det er flere flotte arealer som kan utnyttes på en bedre måte, sier plan- og bygningssjef Venke Moe i Kristiansand kommune.

I helgen er parkeringsplassen ved Vestre kiosk omgjort til en grønn park. Der er det rigget opp sykkelparkering, lekestativer, scene og sitteplasser. Det er også satt fram en tavle hvor folk kan designe sitt eget byrom og sende forslaget til kommunen. Ideen er et testprosjekt som skal prøves ut under helgens seilskutefest.

— Vi vil ha et bysentrum som er grønt og fylt av aktiviteter. Hvis kommunen skal øke innbyggertallet og få flere arbeidsplasser i sentrum, må vi ta vare på de mulighetene vi har. Vi har behov for flere åpne arealer, og tanken er at dette kan bli en forlengelse av Børsparken, sier Moe.

— Dette området ved Vestre kiosk er alt for fin til å brukes som parkeringsplass, fortsetter parksjef Svein-Ole Breland.

Ifølge de to er målet å redusere midlertidige parkeringsplasser langs sentrumsgatene. Bilene bør plasseres i parkeringshus, mener de. Hvis forslaget faller i smak kan det havne i kommunedelplanen for Vestre havn.

— Det er ikke sikkert at det skal bli en park akkurat her, men vi vil prøve ut noen ideer i praksis slik at innbyggerne kan vi få et bilde av hvilke muligheter som finnes, sier Moe.