Det opplyser politiet. Flere ganger denne helga har de bedt sørlendinger om å kjøre buss eller ta beina eller sykkelen fatt til Kristiansand sentrum.

— Økende trafikk og kø i Kristiansand sentrum. Lite parkeringsplasser, opplyser operasjonsleder Ingrid Mæhre i Agder politidistrikt.

Lange køer

Mæhre sier til Fædrelandsvennen at det tok to timer å få alle bilene ut av byen etter arrangementene under Tall Ships Races var ferdige sist arrangementet besøkte Kristiansand.

— Nå står køen i hele Festningsgata. Det gjorde den i går også. Når man kan ta buss for ti kroner, hvorfor stå lenge i kø og slite med å finne parkering? spør hun.

Problem for nødetatene

Operasjonslederen presiserer at politiet ikke har hatt utrykninger i forbindelse med køene.

— Vi kommer ikke til å gjøre det heller. Folk får bare være tålmodige om de velger bilen. Men all trafikken kan skape problemer for oss under utrykninger. Det gjelder jo brannvesenet og ambulansen også, forklarer Mæhre.

Hundretusener

Tall Ships Races trekker mange publikummere. Hver eneste sengeplass blir fyllt opp.

82 seilskuter ligger til kai i byen. På forhånd varslet arrangøren at de regnet med mange hundre tusen besøkende.

_MG_4493.jpg Foto: Christian Tunge

Operasjonsleder på kvelden, Audun Eide, sier at trafikkavviklingen gikk forholdsvis greit utover dagen.

— Vi har fått noen få meldinger, men egentlig veldig lite. Det er klart at det blir noe ekstra kø. Det er mange som vil være med på arrangementet, og byen er ikke så stor. Vi må jo være glad for at det er så pass mange som ville til byen, sier Eide.