— Det er utrolig gøy og morsomt å være med på seiltur! Det pleier ikke å være så mange skuter her i byen, men nå er det jo mange. Det beste med å være på sjøen er bølgene, forteller kreftsyke Christian Svendsen (8), som var kongen på havet mandag formiddag.

Den utadvendte sjarmøren stjal alles oppmerksomhet når han fikk på seg kapteinshatten og fikk prøve selveste roret.

— Se! Jeg styrer jo skuta. Merker dere at den svinger nå? Det er så kult å være på båt! Jeg er ikke så glad i Kaptein Sabeltann, men Maga Khan er kul, sier en smilende Svendsen mens han retter på hatten.

Seilturen var et samarbeid mellom Tall Ships Races, Barnekreftforeningen, Avdeling for barn og unges psykiske helse og Foreningen for hjertesyke barn. Til sammen var det 84 personer på skuta, inkludert foreldre, barn, mannskap og medhjelpere fra Lions-klubben.

- Fantastisk mulighet for de syke barna

Foreldrene til barna satte også stor pris på seilturen, som varte i tre timer. Skuta seilte fra havnen og utover Kristiansandsfjorden mot Østergapet, og tilbake.

— Dette er et utrolig fint opplegg og en fantastisk mulighet for de syke barna. Det er veldig positivt at slikt blir med på programmet, sier moren til Christian, Merete Svendsen.

Gabriel Abrahamsen Røsok (4) likte seg så godt på sjøen, at han ikke ville i land igjen.

Trine Abrahamsen (nummer 2 fra venstre), Gabriel Abrahamsen Røsok, Antonie Halvorsen Egeland og Arvid Grundekjøn på dekk. Foto: Sondre Steen Holvik

— Mamma, må vi virkelig hjem til Kristiansand nå? Jeg vil være på sjøen! Det er så mange kule båter på havet nå og jeg vil se på alle sammen, sier Røsok.- Turen har vært helt super og Gabriel har virkelig kost seg. Han er nå ferdigbehandlet for kreft, så vi håper på det beste fremover. Dagen har vært helt fantastisk og det er så fint å tenke på at alle barna blir inkludert under Tall Ships Races, sier moren til Gabriel, Trine Abrahamsen.

Pause fra virkeligheten

Den nederlandske kapteinen på skuta, Fosse Fortuin, kjente stor glede når han så at barna trivdes på «Wylde Swan». Han så på dagsturen som svært givende.

Fosse Fortuin er kaptein på seilskuta Wylde Swan. Foto: Sondre Steen Holvik

— Disse barna trenger en pause fra virkeligheten. Derfor er vi glad for å bidra med en morsom dag på havet, med aktiviteter, mat og gaveposer til barna.- Heldigvis var været fint og alt lå til rette for at dette skulle bli en fin dag for barna, sier Fortuin.

Skuta er opprinnelig fra 1920-tallet og bygd i Tyskland som et dampskip. I 2010 ble den restaurert og forandret til en seilskute.

Ordføreren tok turen

Arvid Grundekjøn kom innom før seilturen for å ønske alle en god tur og trygg reise.

Camilla Tai (15) fikk æren av å reise seilet på skuta. Foto: Sondre Steen Holvik

— Dette er et utrolig fint tilbud for langtidssyke barn. Det er positivt at Tall Ships Races tar hensyn og er med på å planlegge slike utflukter.Det er ikke den første seilturen under Tall Ships Races som fokuserer på barn med alvorlig sykdom.

— I går var jeg på en seiltur for multihandikappede barn. Det var virkelig en fin opplevelse, og jeg gir ros og heder til alle som steller i stand slike muligheter for barna.