— Obs-varselet som ble sendt ut i går blir ikke fornyet, sier meteorologikonsulent Jan Inge Hansen ved Meteorologisk institutt.

Søndag kveld ble det sendt ut obs-varsel for Aust-Agder, med melding om store regnbyger, torden og vind. Meteorologisk institutt sa det enkelte steder i Aust-Agder kunne være fare for oversvømmelser og små jord- eller flomskred.

Ustabilt vær

Mandag formiddag sier Jan Inge Hansen at uværet er passert, og at store deler av Agder slapp billig unna. Mest regn kom helt øst i fylket, i Gjerstad, som fikk 17 millimeter regn på 12 timer. Det har også vært lite torden og lyn å melde om, da dette har i hovedsak gått øst for Norge.

Det er ikke sikkert det blir temperaturer på Sørlandet til å ligge som denne karen med det første. Foto: Reidar Kollstad

Mandag skinner solen igjen i Kristiansand, og det skal ikke være fare for nedbør i løpet av dagen. Også tirsdag blir en brukbar dag i Agder, er meldingene fra meteorologen, selv om det kan bli noen regnbyger på ettermiddagen.Men om du ber værmelderne se lengre fram i tid, sliter de mer. Nå på sommeren er det vanskeligere å danne seg et godt bilde av langtidsværet.

Gode tips til bruk av Yr

— Det blir ustabilt utover uka. Noen dager med bra vær, og noen dager med dårlig. Svak sirkulasjon gjør det relativt vanskelig å sette langtidsvarselet på sommeren, sier Hansen.

For mange er Yr.no en favoritt i disse ferietider. Tjenesten leverer tilsynelatende været for de neste ti dagene, men meteorologikonsulenten ber folk om ikke å se seg blind på symbolene.

— Vi har sett situasjoner der symbolene viser regn og byger og så blir det sol. Symbolene er ofte veldig usikre, så det lønner seg å lese teksten som følger med, er rådet fra Jan Inge Hansen.