Endelig kom sommeren med sine varme temperaturer og sol fra skyfri himmel. Været blir bare bedre og bedre utover uka, lover meteorologen.

— Det blir tre dager nå med stigende temperaturer og mye fint vær. Onsdag og torsdag kan temperaturene stige opp mot 25 grader, sier meteorolog Ingrid Bentsen ved Meteorologisk institutt.

— Men det er bare et blaff, sier Bentsen.

For til helga er det tilbake til skyet vær igjen. Lavtrykksaktivitet fra vest sørger for å presse vekk det fine sommerværet. Langtidsmeteorolog Per Egil Haga forklarer:

— Allerede fredag kan det bli innslag av nedbør for Sørlandets del. Det blir ikke ordentlig kjølig, men det blir heller ikke de høyeste temperaturene, sier Haga til Fædrelandsvennen.

Til lørdag kan det bli noe bedre, med sol og høyere temperaturer, før vinden øker på søndag og vi kan vente oss sørvestlig kuling på kysten.

— Dere må nyte de dagene dere får nå. Utover i neste uke vil det bli en mer skyet værtype, og noe utrygt for byger, sier Haga.

Fortsatt kaldt i vannet

Daniel Skauge, Erik Konradsen og Arne Olav Høgetveit hopper uti selv om temperaturen i vannet kun er 15 grader. Foto: Christina Østtveit

Og det ser ut til at folk har tatt meteorologens ord på alvor. I Bertesbukta hadde mange tatt turen for å nyte det varme været tirsdag.— Det er obligatorisk å besøke Bertesbukta om sommeren. Vi har vært her i hele dag, forteller kameratene Daniel Skauge, Erik Konradsen og Arne Olav Høgetveit.

De er alle enige om at Kristiansand er den beste byen å være i om sommeren.

— Fortsatt er det litt kaldt i vannet. Tavla viser 15,6 grader nå, men vi håper på opp mot 20 grader i løpet av uka, sier de.

Selv om det blir dårligere vær til helga, er det allikevel nok å finne på.

— Da kan man for eksempel fiske! Det er det beste å gjøre i regnvær, sier Konradsen før han hopper uti vannet sammen med de to kameratene.

Koser seg på stranda

— Sommerværet er alltid ustabilt, så det må vi bare bli vant til sier Espen Ekberg.

Båtene i havna ved Bertesbukta speiler seg i det blikkstille vannet. Foto: Christina Østtveit

Han er på ferie i Kristiansand sammen Erik (5), Agnes (8), Marte (8) og Mathias (11). De nyter sommervarmen som endelig har kommet.— Det beste med sommeren er at vi kan bade og bygge sandslott, sier Agnes og Marte.

Og bade har de allerede gjort, selv vannet fortsatt er kjølig.

— Det er egentlig litt kaldt, men det ble varmt etter hvert! Det er mange morsomme aktiviteter man kan drive med om sommeren, sier Erik og Mathias.

De skal være i på ferie en ukes tid, og skal nyte dagene uansett om været blir bra eller dårlig.