Rut Eli Jensen (66) stupte i sjøen søndag formiddag. Foto: Kjetil Nygaard
– Jeg tippet 17 grader, men ifølge skiltet er det jo bare 15, sier Rut Eli Jensen (66). Foto: Kjetil Nygaard
Skiltet i Bertes viste 15,1 grader i sjøen søndag formiddag. Fædrelandsvennens termometer stoppet på 16,5, men det var helt i vannskorpa. Foto: Kjetil Nygaard

— Åh, det var godt og forfriskende. Jeg tippet 17 grader, men ifølge skiltet er det jo bare 15, sier Rut Eli Jensen (66) til Fædrelandsvennen.

Rut Eli Jensen (66) stupte i sjøen søndag formiddag. Foto: Kjetil Nygaard

Hun har nettopp tatt morgenbadet sitt i Bertesbukta, noe hun har gjort jevnlig siden mars måned. Når hun får se neste ukes værmelding jubler hun.— Så deilig. Endelig kommer sommeren! Men det må ikke bli for varmt i sjøen, da er det jo ikke avkjølende å dukke seg lenger, forteller hun.

25- 26 grader

Vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan ved Meteorologisk institutt sier at sommeren definitivt kommer til Sørlandet til uka.

Det blir mye bra vær fremover, ifølge yr.no. Meteorologen mener vi får hele 25-26 grader. Foto: Yr.no

— Det blir mye bra sommervær. Oppholdsvær, lange perioder med sol og temperaturer som mange steder vil stige over 25 og 26 grader, forteller han.Det er spesielt fra onsdag og inn i neste helg værgudene virkelig spiller på lag med sørlendingene.

— Et høytrykk bygger seg opp i Nordsjøen. Nøyaktig hvor det beveger seg vil avgjøre hvor fint og varmt det blir, men Agder får uansett veldig mye bra vær hele den kommende uka, sier meteorologen.

Satte opp badebasseng

Familien Huver, som bor på Hagen i Kristiansand, tok årets første strandtur til Bertesbukta søndag formiddag. Far Bart, mor Kristine og de to sønnene Leo (7) og Felix (9) satte opp badebassenget hjemme før de dro til byen.

— Vi har sett hvor utrolig fint vær som meldes til uka, og forbereder oss på det, sier Kristine.

Sønnene hadde planer om å bade selv om vannet var kaldt, men nøyet seg i første omgang med å samle glassmaneter.

(Saken fortsetter under bildet)

Familien Huvert, bestående av far Bart, mor Kristine og de to sønnene Leo (7) og Felix (9), var på årets første strandtur søndag. Foto: Kjetil Nygaard

— Det er første gang vi er her. Vi flyttet fra Nederland til Kristiansand i fjor, og holder fortsatt på å bli kjent i byen, legger hun til.

Fisket sjøørret

På bryggekanten sto Johanne Jesine Johnsen (5) sammen med pappa Brede Flatset Johnsen (31) med ei fiskestang i hånda.

— Vi skal ut på odden og forsøke å få en sjøørret eller to, forteller Brede.

Begge to er fiskeentusiaster. Han med fluestanga, Johanne med sluk.

— Jeg har ikke fått noe ennå, men håper å få noe senere. Pappa fikk en stor sjøørret en gang jeg var med, forteller femåringen.

Johanne Jesine Johnsen (5) prøver fiskelykken sammen med pappa Brede Flatset Johnsen (31). Foto: Kjetil Nygaard