— I dag ser ut til å ha vært en bra dag, men få regnbyger bortsett fra enkelte steder, sier vakthavende meteorolog Kristen Gislefoss ved Meteorologisk institutt i Oslo.

Gislefoss sier det har vært en varm dag flere steder, mye på grunn av sola.

— Sola gjør at vi får en sommerlig temperatur, sier han.

Varmest i Aust-Agder

Målinger fra Meteorologisk institutt viser at flere steder i Aust-Agder har hatt over 20 grader. Torungen fyr var i løpet av dagen oppi 20,5 grader, mens Landvik hadde den varmeste målingen på 22,1 grader. Det forteller meteorolog Nina Larsgård i Oslo.

— I Vest-Agder ser det ikke ut til å ha vært like varmt. Kjevik hadde på det meste 19,2 grader, sier Larsgård.

Hun forteller det definitivt ikke er en varmerekord for Kjevik, da den varmeste dagen var 20. april. Da ble det målt 23,6 grader på Kjevik.

— Det er likevel varmere enn det var i mai. For Kjevik var det varmeste 17,1 grader, men mai var samtidig en veldig kald måned, sier hun.

Sommer før helga

Gislefoss kan fortelle at sommerværet vil fortsette både i morgen og på fredagen.

Sola har sørget for en varm dag på Sørlandet Foto: Magnus Nødland Skogedal

— Morgendagen ser ut til å bli ganske bra på Sørlandet, med oppholdsvær og lite skyer. Temperaturene kan komme opp mot 20-tallet, sier han.Gislefoss legger til at det vil være noe kjøligere langs kysten, mens det kan bli bra litt lengre inne i landet.

Også fredagsværet ser ut til å bli bra.

— Fredagen vil være i noe av den samme situasjonen som torsdagen, men det ser ut til å skye på utover kvelden. Likevel blir det stort sett oppholdsvær hele dagen, sier meteorologen.

Usikkert vær

Han legger likevel til at prognosene er noe usikre.

— I morgen og på fredag ser det ut til å bli rimelig bra, men i helga vil været skye på. Det kan se ut som det blir oppholdsvær, men det er vanskelig å melde været langt fram i tid. Prognosene er usikre, sier Gislefoss.