— Vi har ingen hast - dette er skremselspropaganda. Jeg har ikke tro på at staten vil tegne oss inn i en Mandal-kommune dersom vi venter til 2016 med å bestemme oss, sa Eivind Arnt Husøy (Ap)

Det ble til tider høy temperatur da kommunestyret i Audnedal torsdag diskuterte kommunesammenslåing. Ordfører Tønnes Seland (Bygdelista) diskuterte høylytt med Arbeiderpartiets Eivind Arnt Husøy og Steinar Fuglestveit.

Resten av kommunestyret hadde ordføreren i sin hule hånd.

Frykt for Mandal

Tønnes Seland sa han for alt i verden ikke vil bli tvangssammenslått med Mandal, og fryktet det kan bli resultatet dersom kommunen ikke klarer å gjøre et bindende vedtak innen utgangen av 2015. — Jeg tror det er et klart flertall i Audnedal for at vi skal inngå i en Midtre Agder-kommune, så la oss vente til alle kommunene har ferdigbehandlet saken. Dersom noen av de aktuelle kommunene skulle si nei, må saken opp til ny behandling i kommunestyret i Audnedal, sa Eivind Arne Husøy.

Parallelle løp

Kommunestyret vedtok at Audnedal skal innlede forhandlinger om både «Midtre Agder» og «Lyngdal 4»-alternativet.

«Midtre Agder» består av Åseral, Marnardal, Hægebostad og Audnedal.

«Lyngdal-4» som skal utredes med Lyngdal, Lindesnes, Hægebostad og Audnedal.

— Dette er den vanskeligste saken og den jeg brukt mest tid på så lenge jeg har vært politiker. Jeg har forstått det på innbyggerne at de verken ønsker å stå alene eller slå seg sammen med Mandal. Da står vi igjen med «Midtre Agder» og «Lyngdal 4 «. Jeg foretrekker nok Midtre Agder, men vi har ikke råd til å vente på en avklaring til neste år, sa Tønnes Seland.

Folkeavstemming

Kommunestyret vedtok at det skal gjennomføres rådgivende folkeavstemming, og tar sikte på å gjøre et endelig vedtak innen utgangen av 2015.