ARENDAL: Torsdag og fredag gjennomførte politiet nye avhør av de to mennene som er siktet for å ha drept 42-åringen fra Nævisdal natt til 10. august. Ifølge politiadvokat Geir Magne Søfteland er mistanken mot de to ikke svekket som en følge av avhørene.

— Siktelsen er den samme og vi kommer til å be om forlenget varetektsfengsling av begge, sier Søfteland.

40-åringen fra Arendal, som skal ha vært hovedmannen bak drapet, ble avhørt torsdag. Fredag ble 47-åringen fra Froland avhørt. Begge nektet straffskyld under avhørene.

- Har ikke gjort dette

— Avhøret av 47-åringen varte i rundt to timer. Han var villig til å forklare seg og ga en mer utfyllende forklaring enn i det første, innledende avhøret. I det første avhøret fikk de forklare seg fritt, mens de nå ble konfrontert med flere spørsmål, sier Søfteland.

Søfteland ønsker ikke å kommentere om noen av de to har erkjent å ha vært på stedet eller utsatt 42-åringen for voldshandlinger.

Advokat Arild Holden, som representerer 40-åringen, bekrefter at hans klient nekter straffskyld, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere. Det samme sier 47-åringens forsvarer, Bjarne Gjørven.

— I mine øyne har han ikke gjort dette. Hva han ellers har forklart vil jeg ikke kommentere, sier Gjørven.

- Mange rykter

Etterforskningen ledes av Asbjørn Røed, leder for narkotikaavsnittet ved Arendal politistasjon. Røed opplyser at politiet så langt har avhørt over 20 personer i forbindelse med saken.

— Det er fremdeles folk som vi ønsker å snakke med. Vitneavhør er nok det vi har brukt mest tid på i denne saken, sier Røed.

Han forteller at det har svirret fryktelig mange rykter om hva som skal ha skjedd både før og etter drapet.

— Noen visste om det som hadde skjedd på et tidlig tidspunkt. Ved bruk av blant annet Facebook har det deretter spredt seg som ild i tørt gress. Det har vært fryktelig mye rykter i denne saken, mange av dem svært overdrevne, sier Røed.

— Vi har avhørt mange vitner, fordi vi ønsker å få bekreftet eller avkreftet opplysninger de siktede har gitt i avhør, sier Søfteland.

Kranglet om penger og biler

Politiet har tidligere opplyst at det skal ha vært en økonomisk konflikt mellom de involverte partene. Natt til torsdag 10. august skal en eller flere av de siktede ha oppsøkt Gjeruldsen hjemme på Nævisdal for å true til seg penger eller verdisaker. Hva som har skjedd i boligen er uklart. Rundt klokka 18 torsdag kveld ble tobarnsfaren funnet død av en bekjent.

— Det har vært noen uoverensstemmelser som har dreid seg om penger og diverse biler, sier Røed.

Politiadvokat Søfteland ønsker ikke å si noe om politiet nå er nærmere hva som var motivet for drapet.

— Det er fremdeles for tidlig å konkludere når det gjelder motivet, så det ønsker jeg ikke å si noe om, sier Søfteland.

Nye avhør til uka

I løpet av neste uke skal politiet gjennomføre nye avhør av de to kvinnene på 30 og 42 år som er siktet for medvirkning til drapet. Begge har tidligere nektet straffskyld.

— Etter avhørene vil vi ta stilling til om de skal fremstilles for forlenget varetektsfengsling, sier Søfteland.

Alle de siktede sitter fremdeles fengslet i full isolasjon.

— Det er mye etterforskning som gjenstår og vi ønsker ikke at de fire skal komme i kontakt med hverandre eller andre. Derfor holdes de fremdeles isolert, sier Asbjørn Røed.