ARENDAL: Etter det Fædrelandsvennen kjenner til skal den pågrepne (40) raskt ha blitt utpekt som hovedmannen.

Advokat Thomas Randby hos advokatfirmaet Elden har vært forsvarer for den drapssiktede 40-åringen tidligere. Randby opplyser til Fædrelandsvennen at han ennå ikke er kontaktet av politiet i Arendal.

Både avdøde og de sikede i saken tilhører et tungt belastet miljø i Arendal. Totalt fire personer er siktet. Flere av dem er tidligere straffedømt for vold, narkotika og vinningskriminalitet.

To menn på 40 år og 47 år er siktet for forsettlig drap, mens to kvinner på 42 år og 29 år er siktet for medvirkning.

Den 47 år gamle mannen bor på adressen til den 42 år gamle kvinnen i Froland. Det var her de to kvinnene samt 47-åringen ble pågrepet.Advokat Paal Berg Helland har tidligere forsvart den 29 år gamle kvinnen som er siktet for medvirkning.

— Jeg har snakket med min klient, men vi har ikke snakket direkte om hendelsen. Det jeg i første omgang er opptatt av er å ivareta hennes interesser, sier Helland til Fædrelandsvennen.

Kripos' kriminalteknikere undersøker i ettermiddag åstedet. Foto: Torstein Øen

— Drapsofferet skyldte penger42-åringen fra Arendal kan ha blitt drept fordi han skyldte penger.

— Politiet er kjent med at avdød skal ha skyldt penger, men det er for tidlig å slå fast om dette er motivet for drapet, sier politiadvokat Geir Magne Søfteland til Fædrelandsvennen.

Ifølge Agderposten skal den nå avdøde Steinar Gjeruldsen (42) ha vært hardt presset økonomisk, og at det gikk galt da den drapssiktede 40-åringen oppsøkte ham for å true ham for penger.

Kamerat fant avdøde

Ifølge politiadvokat Geir Magne Søfteland, var det en kamerat som fant avdøde i huset. Han skal nokså umiddelbart ha varslet politiet.

— Han kom til stedet for å besøke den nå avdøde mannen. Inne i boligen fant han 42-åringen. Han var allerede dø da den bekjente kom til stedet, sier Søfteland.

krim-2.jpg Foto: Torstein Øen

Ifølge politiet var det ingen andre til stede i huset på Nævisdal da politiet kom til stedet.Politiet mener at Gjeruldsen ble drept en gang i løpet av torsdag kveld, men kan foreløpig ikke gi et nøyaktig drapstidspunkt.

Stort område sikret

Krimteknikere har sikret et svært stort område rundt boligen til den avdøde mannen. I tillegg til huset, er også en del av terrenget i området sperret inne med bånd. Det er også satt opp et hvitt telt utenfor boligen.

— Dette har politiet gjort for å sikre eventuelle spor i området, sier Søfteland.

— Mener dere det har vært bevegelser også i området rundt boligen?- Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Søfteland.

Etter det Fædrelandsvennen forstår er det ikke gjort beslag av våpen i forbindelse med drapet. Politiet mener mannen er blitt drept med såkalt stump vold. Det vil si slag og eventuelt spark mot kroppen.