— De har vært gjennom traumatiske opplevelser, og bærer selvfølgelig preg av det. Men etter forholdene går det bra, sier barnevernleder Liv Turid Nagelstad i Songdalen kommune.

Det var 29. august ni syrere mistet sin mor da ektemannen drepte henne. Fem av etterkommerne er barn under 16 år, og de er tatt hånd om av barnevernet.

Slektninger

— De bor sammen hos en familie som er deres slektninger, sier Naglestad.

Nylig fikk barna oppnevnt sin egen verge, advokat Erik Børresen. Han er på en måte foreldrenes stedfortreder i store og viktige spørsmål, mens den syriske familien tar seg av hverdagsvirkeligheten.

— Jeg har ikke fått tid til å sette meg ordentlig inn i saken ennå, sier Børresen.

Barna er nå tilbake på skole og i barnehage. De har tre søsken som alle er voksne og bor i Songdalen.

Tar seg av

— Det er flyktningetjenesten i Songdalen som tar seg av dem, forteller enhetsleder i kultur- og inkluderingsenheten, Gunn Heidi Gabrielsen.

I tillegg til de åtte som bor i Songdalen, har de også en søster eller bror som bor i utlandet.

Den 49-år gamle mannen fra Syria har forklart til politiet at han kvalte sin 43 år gamle ektefelle. Motivet er fremdeles ukjent. Han sitter fortsatt varetektsfengslet mens etterforskningen pågår.

Etter drapet reiste 49-åringen til Kristiansand, hvor han meldte seg for politiet en time etter at politiet ble varslet om hendelsen.

Drapet

Det er på det rene at medlemmer av familien var til stede i huset da drapet ble begått, med det er ikke bekreftet hvorvidt noen av dem har sett hva som skjedde.

Ifølge fengslingskjennelsen gjenstår det en god del etterforskning, blant annet vitneavhør, analyser av teknisk materiale, tekniske undersøkelser og gjennomgang av den endelige obduksjonsundersøkelsen. En rettssak vil trolig kunne gjennomføres før mai til neste år.

Den drapssiktede syreren kom til Norge i 2013, mens kona kom til landet i fjor sommer.