— Han vil at politiet kan få etterforske saken videre uten at han kan mistenkes for å prøve å påvirke noe. Han ønsker å samarbeide med politiet, slik at de kan finne ut hva som skjedde og hvorfor det skjedde, sier 49-åringens forsvarer, Knut Henning Larsen, til Fædrelandsvennen.

Mandag ettermiddag besluttet Kristiansand tingrett at 49-åringen kan holdes fengslet i fire uker. Han får brev- og besøksforbud i hele perioden, for å hindre at han påvirker etterforskningen gjennom kontakt med vitner i saken. Han blir også ilagt medieforbud i to uker.

49-åringens forsvarer ønsker ikke å si noe mer om hva mannen har forklart om foranledningen til drapet.

— Vi er lojale overfor politiet. Vi lar dem styre hva som skal ut og når det skal ut, sier Larsen.

Ble ikke fremstilt

Advokaten hadde mandag en halvtimes samtale med sin klient i tingretten. 49-åringen snakker lite norsk og fikk bistand av en tolk til å oversette.

— Han er veldig bekymret for hvordan det går med barna. Hans tanker går nå først og fremst til dem, sier Larsen.

Like før fengslingsmøtet ble det klart at fengslingsspørsmålet avgjøres som en såkalt kontorforretning. Det vil si at kun dommeren er til stede.

— Bakgrunnen for det er at den siktede ikke ønsket å la seg fremstille i retten. Det er noe han har anledning til, sier Amundsen.

Meldte seg for politiet

Den siktede 49-åringen har erkjent å ha tatt livet av sin 43 år gamle kone, men hva som utløste drapet er foreløpig uklart.

— Det kan jeg ikke gå inn på, ettersom det er såpass tidlig i etterforskningen, sier lensmann Terje Pedersen i Søgne og Songdalen til Fædrelandsvennen.

Ifølge Pedersen var det kun parets nærmeste familie som var til stede i boligen da drapet skjedde. Én time etter drapet meldte 49-åringen seg hos politiet i Kristiansand.

— Vi har fått et bilde av hva han gjorde etter drapet, sier Pedersen, som ikke vil kommentere hvordan 49-åringen kom seg til Kristiansand.

Mannens forsvarer, Knut Henning Larsen, har tidligere opplyst at 49-åringen ikke mente å drepe kona.

Dødsårsak klar tirsdag

Den 43 år gamle kvinnen ble forsøkt gjenopplivet på stedet, men etter kort tid ble det konstatert at hun var død.

- Hun ble tatt hånd om av både familiemedlemmer og ambulansepersonell, sier Pedersen.

Politiet vil foreløpig ikke si noe om hvordan kvinnen ble drept. Dødsårsaken blir trolig klar når den foreløpige obduksjonsrapporten kommer tirsdag.

- Jeg kan ikke si noe mer om dødsårsaken. Den foreløpige obduksjonsrapporten er ventet i løpet av tirsdagen, sier politiadvokat Rune Amundsen i Agder politidistrikt.

Det syriske ekteparet hadde ni barn sammen. Et av barna bor i utlandet, mens åtte befinner seg i Norge. Ifølge politiet bodde seks av barna sammen med foreldrene. Fem av dem er i barnehage- eller grunnskolealder. Ifølge Pedersen har politiet kun avhørt et av barna foreløpig.

49-åringen kom til Norge i 2013. Kona skal ha kommet til landet i fjor sommer.

Følges opp av barnevernet

Barna blir nå tatt hånd om av barnevernet.

— Det er barnevernet som nå har det formelle ansvaret for barna. Samtidig er hele kommunens apparat i gang for å ivareta dem på best mulig måte. Ansatte i skole, barnehage og voksenopplæring har blitt informert og det har blitt laget et opplegg for å informere de andre barna og elevene, sier assisterende rådmann Kjell Sverre Langenes til Fædrelandsvennen.

Etter det Fædrelandsvennen forstår har barna blitt tatt hånd om andre familiemedlemmer som bor i nærområdet.

— Etter hvert vil barnevernet sørge for en varig bosituasjon. Detaljer rundt dette kan jeg ikke uttale meg om nå, sier Langenes.