— Det var veldig bra med noen måneder i Nest-Sotra. Jeg trivdes både på og utenfor banen, og følte jeg fikk utviklet meg og spilt mye, sier Norheim fra Flekkerøy.

Han fikk kun noen få minutter med A-lagsfotball i Start på vårsesongen, og dro til øya utenfor Bergen i slutten av juli. Nå er Norheim tilbake i Kristiansand og tror han skal spille i Start neste sesong. 20-åringen har hvert fall kontrakt ut 2016. — Jeg tror det og det er det jeg håper på, men det er jo litt uoversiktlig akkurat nå. Det kommer selvfølgelig an på hvem som blir den nye treneren og hvordan tingene ser ut når de kommer på plass. Men målet mitt er å bli god nok for til å spille fast i Start neste år, forteller Norheim.

To av høstens midtstoppere i Start, Jørgen Hammer og Michael Christensen, har kontrakter som løper ut ved årsskiftet.

Mange mål

I Nest Sotra spilte han 13 kamper, og tolv av dem fra start. Unggutten som spilte stopper, venstreback og sentral midtbane tegnet seg for hele fem scoringer på oppholdet i Sotra. Laget rykket likevel ned fra 1. divisjon, men uten at Norheim kan ta skylda for det. Nest Sotra lå veldig dårlig til før han kom.

John Olav Norheim er her i en duell med Glenn Andersen for Nest Sotra mot Jerv på Levermyr Stadion. Han synes oppholdet i 1. divisjon var nyttig. Foto: Herman Folvik

— Det var veldig nyttig å få en bekreftelse på at jeg har nivået inne. Jeg håper å ta enda et nivå, men vet selvfølgelig at det må ekstra jobb til, sier Norheim.

Jesper Mathisen:

Nesten to nedrykk

Heldigvis slapp han å rykke ned med to lag samme høst. Til tross for at Start ikke vant på 16 kamper overlevde Kristiansand-laget.

— Det var veldig tungt å se at målene rant inn i Start når man helst ville bidratt selv. Jeg tror aldri jeg har vært så nervøs som da jeg så på den siste kampen mot Jerv. Det var veldig godt å se at det gikk bra, sier Norheim.