— Kryddermakrellen hadde stupt inn på Sør Arena om jeg var trener i Start. Det vet jeg. Jeg vet det hadde vært artig å se på, og jeg synes selv det hadde vært artig, sier Skeie.

Forhandlingene mellom Jerv og Start angående Steinar Pedersen skal være avsluttet. Start jobber nå med nye kandidater til trenerrollen.

— Det er gøy å bli nevnt til en sånn oppgave. Jeg har fotball på maten, og det er alltid artig å bli nevnt i sånne saker. Folk mener jo masse og det er en del av fotballen. Det er naturlig for det er mye følelser i dette, mener Skeie.

- Tror du at du er en aktuell mann?

— Start har nok navn på papiret som klinger bedre enn Steinar Skeie fra Vennesla og Vindbjart, men hva det blir best musikk av, det er ikke sikkert, svarer Vindbjart-treneren.

Ros fra Start-sjefen

Administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal, fortsetter trenerjakten for 2016. Han roser Skeie og har ikke glemt den tøffe dagen, sett med Start-øyne, da Vindbjart knuste Start i 2. runde av cupen med 4-0 i mai.

— Skeie har vi et veldig godt forhold til. Han har imponert oss og virkelig satt Vindbjart på kartet. Han ga oss en nesestyver i vår når de slo oss i cupen. Han har gjort en fantastisk jobb for fotballen på Sørlandet, mener Brandsdal.

- Er Skeie aktuell som ny Start-trener?

— Det har vi ingen behov for å kommentere, svarer Start-direktøren.

Fotballradioen på Kick i kveld:

.

Stolt av jobben

Skeie innrømmer gjerne at han ville takket ja til et tilbud fra Start.

— Det er ingen tvil om at det hadde vært artig å få trene Sørlandets beste lag med de ressursene som klubben har. Jeg må jo få lov til å tro at den filosofien jeg har som fotballtrener hadde begeistra ikke bare Sørlandet, men hele Norge, forteller Skeie.

Han er veldig fornøyd med innsatsen som har blitt lagt ned i Vennesla og Vindbjart under hans trenergjerning. Helt siden 2007 har Skeie vært trener på Moseidmoen.

— Til og med kristiansandere har latt seg begeistre av spillet vårt. Men det er klart vi har mye å gå på og må gjøre noe med det defensive. Vi scorer egentlig nok til å rykke opp. I flere år har vi vært et av de mestscorende lagene i norsk toppfotball. Folk elsker jo å se mål. For meg handler fotball om resultater selvfølgelig, men også å gi opplevelser til de som ser på. Vi er i underholdningsbransjen, sier Skeie.

Fotballradioen med Skeie:

Kritisk til norsk fotball

Han er skeptisk til hvordan andre norske toppklubber driver.

— Generelt å se norsk toppfotball er gørrkjedelig. Det er kynisk og kjip fotball rett og slett. Både trenere, spillere og ledere er redde for å spille en attraktiv fotball som begeistrer. Det hindrer også utvikling av både norsk fotball og enkeltspillere. Norsk fotball hadde vært mer tjent av å begeistre publikum, sier venndølen.

- Dyktig trener

Starts Daniel Aase har hatt Skeie som trener i sju sesonger, og meddeler at Skeie er en god trener.

Steinar Skeie og Daniel Aase har et godt forhold til hverandre. Her er de fotografert samme dag som Aase ble klar for Start i sommer. Kantspilleren skryter av Skeie, men vil ikke legge seg opp i klubbens valg av ny trener. Foto: Herman Folvik

— Jeg har vært et fantastisk forhold til Steinar. Han er en veldig dyktig trener og Vindbjart spiller fantastisk fotball, sier Aase, som understreker at han ikke vil blande seg inn i prosessen om den nye Start-treneren.

— Jeg har ingen grunn til å mene noe om den prosessen klubben hiver seg inn i nå. Det blir helt feil for min del som er ny i klubben, sier kantspilleren.

Tidligere Start-spiller Fredrik Strømstad vet ikke om Skeie er rett mann.

— Steinar har vist at han har vært med på å utvikle spillere og har en tydelig plan, men jeg tror en må balansere litt mer mellom kynisme og krydderfotballen. Likevel skal jeg ikke slå i hjel Steinars kandidatur, mener Strømstad.