— Det er en storebror som går til lillebror og nabo og rapper en gullgutt under lang kontrakt. På verst tenkelige tidspunkt. Slikt er respektløst, og provoserer. At Start-lederne ikke kunne være mer oppfinnsomme når de først skulle på trenerjakt, er vanskelig å forstå, skriver Berg i sin kommentar «Inn med advokatene, ut med treneren».

Til Fædrelandsvennen forteller Berg at han har mottatt mange reaksjoner etter at kommentaren ble publisert.

— Det kommer en del reaksjoner på både godt og vondt. Det gjør meg glad at avisen treffer en nerve i en sak som betyr mye for mange. Det er en del av jobben vår. Utover det ønsker jeg ikke å utdype kommentaren min noe mer, sier Berg, som fram til 1994 spilte fotball på høyt nivå selv og har en fortid fra både Start og Jerv.

— Mye følelser

Start hevder de tåler skeptiske medieomtaler og andre meninger.

— Fotball er følelser for folk flest. Dette er en som er frustrert over situasjonene. Vi er godt vant til at folk mener det ene og det andre om Start. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Even Øgrey Brandsdal, Starts administrerende direktør, om kommentaren.

— Hvis han definerer det som følelser, har jeg all respekt for det. Det er greit at han mener det, svarer Agderpostens Berg.

— Varig skade på forholdet

I kommentaren sin frykter Berg at forholdet mellom Start og Jerv blir svært svekket på grunn av uenighetene rundt Steinar Pedersen, som har kontrakt ut 2018-sesongen med Jerv.

Han skal imidlertid være ønsket som ny Start-trener og treneren selv virker å være lysten på jobben. Jerv satt foten lenge ned, men kom med en pressemelding tirsdag 12.02 om at Jerv har mottatt en offisiell henvendelse fra Start. Jerv sier de også vil finne frem en løsning med Start.

— En moden storebror viser som oftest omsorg og vilje til å hjelpe. I dette tilfellet øynes bare egoet. Forholdet mellom Jerv og Start har trolig allerede tatt varig skade av trenerdragkampen, skriver Berg.

Bar bakke

Steinar Pedersen har nærmere 220 kamper for Start og har vært i klubben i en årrekke. Berg setter spørsmålstegn ved treneren også.

— Ingen har vært i tvil om trenerambisjonene hans, men det er ikke kommet et eneste signal om at et klubbskifte skulle være så nært forestående, skriver Berg, som heller ikke lar Jerv slippe unna kritikk.