— Vi lot Steinar gå selv om han var under kontrakt, Andreas (Jenssen) var også en del av våre fremtidsplaner. Vi ønsket ikke å stå i veien for verken Steinar eller Andreas' sine ambisjoner. Vi synes at det var artig å se at noen gikk videre for å oppfylle sine ambisjoner og drømmer. Det tror jeg Jerv har satt stor pris på. Jeg synes tonen mellom Jerv og Start har vært særdeles god, sier Even Øgrey Brandsdal, administrerende direktør i Start.

- Skuffer det deg om Jerv setter ned foten for Pedersen nå?

- Det har jeg ingen kommentar til , sier Brandsdal.

— Må være forsvarlig økonomisk

Start jobber for fullt med å ansette ny trener snarest. Pedersen og Start skal være så godt som enige om betingelsene, og Jerv ga Start tillatelse til å snakke med hovedtreneren for halvannen uke siden. Lørdag formiddag benektet Jervforhandlingene med en pressemelding etter et styremøte i klubben.Lørdag kveld satt Pedersenog kona Siv i møte med Jerv-ledelsen i Grimstad ettersom at Pedersen skal ha tatt beskjeden fra Jerv tungt.

Steinar Pedersen var trener i Start 2 i 2013. Etter sesongen gikk han til Jerv hvor han har hatt stor suksess. Det skal ha vekket interesse hos gamleklubben. Foto: Tore André Baardsen

— Vi jobber med vår klubb og Jerv med sin klubb. Jeg så selvsagt pressemeldingen og tenker at det er i deres fulle rett til å uttale seg. Men vår prosess går videre uavhengig av hva pressemeldingene til Jerv sier, sier Brandsdal, som fortsatt ikke vil kommentere om Start har vært i kontakt med Pedersen. Det bekreftet Jerv imidlertid søndag.

- Har Start råd til å kjøpe fri en trener?

Vi er en klubb med små ressurser etter et veldig tungt år. Vi må drive økonomisk forsvarlig , svarer Brandsdal.

Ting har ikke lagt seg

Styreleder i Jerv, Per Gunnar Topland, ville mandag formiddag ikke kommentere noen ting, men avslører at siste ord ikke er sagt ennå.

Vi forholder oss til det vi har sendt ut av pressemeldinger. Utover det har jeg ingen kommentar. Det kommer når alt har lagt seg. Når det blir vet jeg ikke , sier Topland til Fædrelandsvennen.

Kvalikkampene førte Start og Jerv nærmere hverandre, hevder Start-direktøren.

— Atmosfæren mellom klubbene ble veldig god, og kvaliken ble en bonus for begge klubbene. Vi har blitt bedre kjent etter kvalikkampene, men har hatt god kontakt hele året. Da Jerv rykket opp til 1. divisjon var de på besøk hvor vi begge ønsket kompetanseutveksling. Vi synes det er meget bra at Sørlandet har fått et lag i 1. divisjon, sier Brandsdal.

Steinar Pedersen, her fra en Jerv-trening i år, har kontrakt med Jerv ut 2018-sesongen, men foreløpig er det ikke sikkert om han trener Jerv neste år. Foto: Herman Folvik

På etterskudd

Start innrømmer at det begynner å haste med trenerspørsmålet.

Det viktigste er likevel å finne rett person da ansettelsen skal bidra til utvikling av klubben i et langsiktig perspektiv , forteller Brandsdal.

Start begynte jakten på ny trener i sommer. Søket ble raskt islagt på grunn avavgangen til Mons Ivar Mjelde og Odd Berg.

— Vi var godt i gang tidligere i år. Vi hadde et styremøte 31. august hvor vi hadde kandidater vi ønsket å kontakte, men tre dager senere kom beskjeden om at Mons og Odd forlot oss. Da satt vi trenerspørsmålet på vent, sier Brandsdal.

Direktøren sier at den nåværende lista ligner slik den så ut i august.

De kandidatene vi hadde 31. august er fortsatt aktuelle. Lista er ganske lik. Hvem de er har vi ikke noe behov for å kommentere.