— Jeg er her, og jeg har masse kontakter og masse oversikt. Det er ingen som kjenner norsk fotball bedre enn meg, sier Mathisen til Fædrelandsvennen.

Onsdag kveld ble en festaften for Start. Etter 3-1-seieren over Jerv blir det eliteseriespill på Sparebanken Sør Arena også i 2016. Nå begynner jobben med å forberede klubben til neste sesong.

På toppen av Starts prioriteringsliste er en sportslig ansvarlig. Den stillingen har vært ubesatt siden Svein Mathisen døde i 2011. — Jeg er opptatt av at vi skal ha den sportslige kompetansen i det daglige, som skal være en del av organisasjonen hver dag, sier administrerende direktør i Start, Even Øgrey Bransdal.

— En sportssjef?

— En som i hvert fall håndterer den biten. Hvordan vi organiserer det, må vi se litt nærmere på. Jeg har vært veldig tydelig på at sport og spillerlogistikk ikke er mitt fagområde, sier Øgrey Brandsdal.

Even Øgrey Brandsdal sier at en sportslig ansvarlig i Start er førsteprioritet de neste ukene. Her koser Start-sjefen seg med kake som hovedsponsor Sparebanken Sør dukket opp med torsdag. Foto: Håvard Karlsen

— Han har imponert meg

— Jesper Mathisen har lyst til å bidra. Hva tenker du om det?

— Jesper er en fantastisk fin fyr, og han kan bidra på alle fagområder her hos oss. Han har mye kompetanse, og han har imponert meg. Han har stått på sidelinjen i år og bidratt både på media, marked og sport, sier Øgrey Brandsdal.

— Kan han passe i en rolle som sportssjef?

— Det er ingen tvil om at Jesper kan bidra på sport, så får vi se hvordan vi organiserer oss, sier Øgrey Brandsdal.

Jeg er her, og jeg har masse kontakter og masse oversikt. Det er ingen som kjenner norsk fotball bedre enn meg.

Mathisen sier han ikke bryr seg om hvilken tittel han eventuelt får i 2016. — Om jeg blir oppmann eller sportsdirektør, gir jeg blaffen i. Jeg har bare lyst til å bidra til at Start skal bli en best mulig klubb, og så skal jeg bruke mine egenskaper og mitt nettverk uavhengig av hva det står på papiret, sier Mathisen.

  • Hadde Jesper Mathisen passet i rollen som sportssjef i Start? Si din mening i kommentarfeltet under.

Jesper Mathisen (t.v.) jublet sammen med Kristoffer Ajer etter at Jerv ble slått 3-1 onsdag kveld. 28-åringen er klar på at han vil bidra i Start i 2016-sesongen. Foto: NTB SCANPIX

Trenerjakt

Det er flere ting som må på plass de neste ukene.

— Desember blir hektisk, sier Øgrey Brandsdal.

Start jakter blant annet en ny hovedtrener, og Fædrelandsvennens sportssjef Pål W. Jørgensen har skrevet på kommentarplass at Steinar Pedersen er klubbens førstevalg.

— Er Steinar Pedersen Start-trener i 2016?

— Jeg har ingen kommentar til trenerspørsmålet, sier Øgrey Brandsdal.

— Hva med Bård Borgersen? Er han en aktuell kandidat?

— Bård kommer uansett til å være i Start. Han har gjort en fantastisk jobb som utviklingsleder, og har nå bidratt inn på A-laget. Hva fremtiden vil bringe, er det ingen som vet ennå, sier Øgrey Brandsdal.

Bård Borgersen ledet Start i siste del av sesongen. Spekulasjonene går nå i det vide og brede om mannen bak, Steinar Pedersen, er etterfølgeren. Foto: Schr der, Tor Erik

Spillere ut av kontrakt

Start har også en jobb å gjøre på spillerlogistikk. Mange av spillerne i årets stall går ut av kontrakt. I tillegg skal Daniel Aase returnere til Vindbjart etter utlånet til Start, og Ole Martin Rindarøy reiser hjem til Molde, hvor han har ett år igjen av kontrakten sin.

— Den dialogen tar vi med dem det gjelder, sier Øgrey Brandsdal.

— Vil dere ha en sportssjef på plass før dere tar fatt på den biten?

— Hvilken prosess og fremdrift vi skal ha, må vi ta en evaluering på ganske raskt, sier Øgrey Brandsdal.

PS! Start-spillerne tok ferie etter kampen mot Jerv, og møtes igjen til sesongoppkjøringen i begynnelsen av januar.