— Akkurat nå ligger jeg på sofaen og ser på Netflix med kona, sier Start-direktør Even Øgrey Brandsdal til Fædrelandsvennen sent lørdag kveld.

Jerv-trener Steinar Pedersen så ikke på tv med kona lørdag kveld, men tok henne med seg da han møtte klubben på Levermyr Stadion, slik Fædrelandsvennen meldte tidligere på kvelden.

Det betyr at det neppe var den sportslige retningen for 2016 som ble staket ut rundt bordet på klubbhuset.

Etter møtet har både Pedersen og de fremmøtte fra Jerv, inkludert styreleder, gjort seg utilgjengelige for pressen, og verken besvart sms eller oppringninger fra Fædrelandsvennen.

Start-direktøren sier han ikke har snakket med Jerv-treneren etter kveldens møte på Levermyr.

- Virket veldig klart og tydelig

Tidligere i dag gikk Jerv ut meden pressemeldingmed et klart budskap: Det er uaktuelt å frigi Steinar Pedersen til Start.

Overfor Fædrelandsvennen var styreleder Per Gunnar Topland klokkeklar:

— Det er uaktuelt å slippe Steinar Pedersen. Her er det ikke snakk om penger. Uansett hva Start kommer med så er det uaktuelt.

Budskapet skal ha falt Pedersen tungt for brystet, og etter det Agderposten erfarer skal det ha vært svært dårlig stemning blant de tilstedeværende på klubbhuset på Levermyr.

Steinar Pedersen (t.v.) og styreleder Per Gunnar Topland var gode venner på klubbhuset etter Hødd-seieren. Foto: Arkivfoto

Jerv-treneren fikk tidligere i uka lov av klubben til å snakke med Start. Han og Start-direktøren skal være enige om betingelsene dersom klubbene blir enige.

Vi jobber uansett videre med prosessen, uavhengig av pressemeldingen.

Brandsdal har følgende kommentar til pressemeldingen:

— Den virket veldig klar og tydelig, og de er i sin fulle rett til å meddele dette til omverden. Det har vært mye spekulasjoner, da er det fullt forståelig at de vil legge ballen død. Jerv får styre si skute, så får vi styre vår. Vi jobber uansett videre med prosessen, uavhengig av pressemeldingen.

- Klarer dere å få lirket ham ut av kontrakten?

— Vi har ikke noen kommentar til det, vi vet at Steinar er Jerv-trener, svarer Brandsdal, som bedyrer at Start ønsker å få ansatt ny hovedtrener så fort som mulig.

- Vi har flere kandidater

- Skjer det noe søndag?

— Jeg har fri i helga, svarer han.

Steinar Pedersen og Even Øgrey Brandsdal har snakket sammen om en trenerfremtid på Sør Arena. Foto: Arkivfoto

— Vurderer dere andre til jobben?- Vi har flere kandidater som kan være aktuelle for Start.

- Som dere jobber med nå?

— Jeg har ikke lyst til å kommentere enkeltnavn eller prosess, svarer Start-direktøren.

Steinar Pedersen sa til Fædrelandsvennen tidligere lørdag at han ikke ønsket å kommentere pressemeldingen fra Jerv, men at det kunne bli aktuelt å si noe på et senere tidspunkt.

Da Agderposten oppsøkte styreleder Topland på hans adresse i Grimstad sent lørdag kveld, var det kona som tok i mot. Hun gikk inn og spurte Topland om han ville prate, men han takket nei.

— Vi har ikke noe nytt utover pressemelding tidligere, skrev han senere i en sms til avisen.