— Det er interesse fra en norsk eliteserieklubb, men det har ikke kommet noe tilbud ennå, sier Magnus Agnar Magnusson.

Han jobber i agentfirmaet Total Football, som representerer både Vilhjalmsson og landsmannen Gudmundur Kristjansson. Han karakteriserer situasjonen til duoen i Start som vanskelig akkurat nå.

— Det er spesielt at det er varslet et lønnskutt, kort tid etter at begge forlenget kontraktene sine. Vi får se hva som skjer, sier Agnar Magnusson, og legger til at det også er interesse for Kristjansson.

— Begge ønsker å spille på et så godt lag som mulig, sier Agnar Magnusson.

I vinter har Start har allerede solgt Zlatko Tripic til Greuther Fürth, og lørdag ble Ernest Asante klar for Stabæk. Flere kan slå følge før det norske overgangsvinduet stenger 5. april.

- Er Start-spiller nå

Vilhjalmsson ble enig med Start om en ny kontrakt i fjor sommer. Hans nåværende avtale løper ut 2017-sesongen.

— Hva tenker du om situasjonen til klubben?

— Det er ikke noe gøy, men vi må bare fokusere på fotballen, sier Vilhjalmsson.

Den islandske spissen flyttet inn i nytt hus på Søm sammen med kona Rakel og deres to barn tidligere i vinter.

— Har du tenkt noe på din egen situasjon?

— Nei, jeg har ikke tenkt så mye på det, sier Vilhjalmsson.

— Det kommer et lønnskutt. Er du villig til å være med å bidra der?

— Jeg har ikke lyst å kommentere disse sakene, sier Vilhjalmsson.

— Har du lyst til å bli værende i Start da?

— Jeg er Start-spiller akkurat nå, og det er ikke noe mer å si enn det. Jeg har kontrakt her, og må bare fokusere på å prestere, sier Vilhjalmsson.

- Kan score tosifret

Mons Ivar Mjelde er i hvert fall klar på at 28-åringen blir en viktig spiller i 2015, dersom han blir værende.

— Jeg synes han har vært i god form den siste tiden. Han er giftig i siste tredjedelen når han får gode innlegg, flink til å posisjonere seg og til å finne rom foran mål, sier Mjelde.

Vilhjalmsson scoret 18 ganger for Start i 1. divisjon i 2012, og fulgte opp med 11 mål i eliteserien året etter. Forrige sesong slet han med store skadeproblemer, og endte på fem nettkjenninger.

— Matti har trent godt i vinter, og ikke hatt noen skadeproblemer, så han må absolutt ha potensial til å score tosifret antall mål i eliteserien, sier Mjelde.

Vilhjalmsson karakteriserer 2014 som et «forferdelig år». I starten av sesongen røk han menisken, og i kampen mot Lillestrøm 6. juli fikk han etkne i ryggen, og brakk en ryggvirvel.

— Jeg har lagt det bak meg nå, og ser bare fremover, sier han.

— Hva er målene dine i 2015?

— Det samme som alltid, score mål og lage målgivende. Jeg må også holde meg skadefri, for da vet jeg at jeg kan prestere, sier Vilhjalmsson.

Islendingen har scoret fire ganger i treningskampene i sesongoppkjøringen, alle på La Manga.Han scoret alle målene i 3-0-seieren over Brann, og ett mot Aalesund (2-2).