Som Fædrelandsvennen skrev torsdag, er Ernest Asante på vei bort fra Start. Lørdag ettermiddag melder Start at de er enige med Stabæk om en overgang for Asante, og at 26-åringen i dag har bestått den medisinke testen i Stabæk.

— Vil bli tøft

Asante har vært i Start siden januar 2011. Ghaneseren forteller at han er forberedt på reaksjoner fra fansen, men håper at de har forståelse for hvorfor han forlater Kristiansand.

— Start er som en familie for meg. Derfor er det veldig trist å forlate klubben. Samtidig er det nødvendig av hensyn til klubbens økonomi og min egen utvikling som fotballspiller. Jeg vet at mange vil mislike dette og jeg må bare gjenta at jeg er veldig lei meg, sier Ernest Asante til Starts hjemmeside.

- Vil bli savnet

— Nå har vi fått inn Tippeligaens kanskje raskesteangrepsspiller. Det er vi veldig godt fornøyd med, sier sportslig leder iStabæk, Inge Andre Olsen til Stabæks hjemmeside.

Administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal, mener det er både trist og vemodig å la Asante gå.

— Asante er en publikumsfavoritt og kommer garantert til å bli savnet. Disse egenskapene har gjort han interessant for andre klubber og nå venter nye utfordringer i Stabæk.Likevel er det positivt at salget bedrer vår økonomi i en utfordrende periode.Vi ønsker Asante alt det beste og er overbevist om at supporterne til Stabæk vil trykke han til sitt bryst, slik vi har gjort, sier han i Starts pressemelding.