Om èn måned , tirsdag 7.april, serieåpner Start borte mot Lillestrøm på Åråsen. Det kan virke som om mange Sørlendinger gruer seg.

«Klarer vi å stille lag i 2015?». «Drit i OBOS-ligaen, vi skal lenger ned». «Asante-selges. Krise»

Sportsleder Pål Wollebæk Jørgensen.

Et kjapt søk på sosiale medier gir et inntrykk av et Start i dyp krise.Målsettingsprosesser og kapteinsvalg er satt på vent. Stallen, som i utgangspunktet ser tynn ut, skal slankes ytterligere. Antakelig skal Fernando Paniagua ogErnest Asante ut av dørene— kanskje enda en spiller eller to. Tripic har allerede reist.

Det er mange grunner til å være skeptiske til årets sesong, men jeg tror ingen er tjent med å trekke for raske konklusjoner.

Gjør som Therese Johaug. Ha litt is i buken. Vent å se hva som skjer. Husk at Start skal konkurrere med blant andre Mjøndalen, Sandefjord, Sarpsborg, Stabæk og Tromsø om å ikke rykke ned. Det er overkommelig. Stabæk har for eksempel mistet åtte spillere som var i førsteelleveren i fjor. Sandefjord har vært elendige i vinter.

Det finnes også andre grunner til å løfte blikket og se positivt på situasjonen.

Jeg skal liste opp fem av dem:

1. Vi får det som vi vil. Start-fansen og vi i Fædrelandsvennen har mast mye om Starts manglende bruk av unggutter. Denne sesongen er Start tvunget til å innfri supporternes største ønske. Lokale unggutter blir det mye av på Sør Arena i år. Kommer du på kamp da?

2. Ansettelsen av Odd Berg. Kan ha vært lur på mange måter. En som har bragt nye idèer inn i treningsarbeidet, som spillerne virkelig har likt. Start får også trolig førsterett til å leie spillere fra Molde - som er Norges beste lag og har stall bred nok til å stille to gode eliteserielag.

3. Fremtiden. Eksperter mener norsk fotball skraper i bunnen. Start begynner å komme til et punkt der inntekter vil stå i stil med utgifter. Kombinert med at mange unge gutter vil få mye verdifull kamptrening i eliteserien i 2015 kan slå positivt ut for Start på sikt - både sportslig og økonomisk.

4. Presset på Start vil være mindre enn på lenge. Se hva Stabæk gjorde i fjor. Nederlagsdømt og med tynn stall slo laget virkelig til og overrasket alle. Sørlandet forventer langt mindre fra Start i år enn i fjor, da Mjelde tok ordet medalje i sin munn.

5. Kristoffer Ajer. Her har Start en unggutt som kan få et stort gjennombrudd i år, et talent utenom det vanlige. Duellspiller som er i ferd med å tilegne seg offensive ferdigheter og et tungt skudd. Stor sjanse for at 16-åringen etter hvert selges for mer penger enn Start noen gang har fått for en spiller.

Sånn. Hjalp det?