Gudmundur Kristjansson blir trolig Starts kaptein i 2015. Her er islendingen i aksjon på torsdagens trening. Foto: Håvard Karlsen

— På La Manga har vi pleid å plukke ut ledergruppa, kaptein, og snakket om målsetting. Det var et litt annet fokus da vi var på La Manga i år, sier Mjelde.

Rett før avreise til Spania fikk spillere og støtteapparat beskjed om at klubben må kutte mellom åtte og ni millioner kroner i kostnader. Dermed forandret også noe av innholdet i treningsleieren seg.

Spillersalg er et ledd i kostnadskuttene, og Mjelde vet ennå ikke hva slags lag han kommer til å møte 2015-sesongen med.

— På generelt basis, så ble vi nummer 12 i fjor, og vi ønsker alltid å bli bedre. Det er det vi jobber for, sier Mjelde.

- Ønsker ikke spekulasjoner

I forhold til forrige sesong, har Start allerede mistet sin beste spiller i Zlatko Tripic. Ernest Asante kan bli nestemann ut portene på Sparebanken Sør Arena.26-åringen skal være ønsket av Stabæk. I tillegg jobber klubben med å avslutte kontrakten til Fernando Paniagua.

Etter treningskampen mot Vindbjart onsdag uttalte Mjelde at klubben vil gå for ungt og lokalt når de eventuelt må hente noen inn.

— Jeg vil ikke tenke på det i det hele tatt nå. Jeg har ikke noen tanker om det, sier Mjelde torsdag.

A-stallen teller per dags dato 21 spillere. I forhold til regelverket til Norges Fotballforbund må alle lag i eliteserien ha minimum 20 spillere på proffkontrakt.

— Vi har de vi har nå, og de må vi gjøre maksimalt ut av hver eneste dag. Skjer det noe, må vi eventuelt ta stilling til noe annet. Jeg ønsker ingen spekulasjoner fra mitt ståsted på ting som jeg ikke styrer, og som kan skje, sier Mjelde.

- God søknad

Han ønsker heller ikke å si så mye om kapteinsvalget, selv om Gudmundur Kristjansson har ledet Start i alle treningskampene han har spilt i sesongoppkjøringen.

— Kristjansson har lagt inn en god søknad, sier Mjelde.

Start-treneren vil ikke si noe om Kristjanssons kvaliteter som kaptein.

— Det får vi også la ligge til vi har tatt det valget. Det er dumt å si noe om det, hvis det ikke blir han, sier Mjelde.

Kristjansson innrømmer at han vil ha ansvaret.

— Det er Mjelde som bestemmer, men selvfølgelig har jeg lyst, sier islendingen.

- Skal være en sjef

— Hva får Start i deg som kaptein?

Gudmundur Kristjansson blir trolig Starts kaptein i 2015. Her er islendingen i aksjon på torsdagens trening. Foto: Håvard Karlsen

— Jeg skal være en sjef på banen, styre laget, og prøve å være et forbilde for de unge spillerne, sier Kristjansson.- Hva tenker du om målsetting?

— Vi har ikke satt oss noe konkret mål, men vi har lyst til å gjøre det bedre enn i fjor. Vi har mistet noen spillere, men jeg tror likevel vi kan bli sterkere denne sesongen, sier Kristjansson, som ser fram til at alt det utenomsportslige blir ryddet unna.

— Det er viktig å vite hvem som skal spille, og om det er noen som forlater klubben. Men spillerne kan ikke fokusere på det, vi må tenke på våre egne prestasjoner, sier Kristjansson.

Start serieåpner for øvrig borte mot Lillestrøm 7. april.