BYKLE: — Snøkonsistensen er veldig forskjellig. Noen plasser er det isete og beinhardt, andre steder er det godt med nysnø. Det er så rart, jeg har aldri vært borti maken til føre, sier Lidtveit.

Onsdag var han gjennom den 42 kilometer lange løypa, som var preget av mye knallhard snø.

— Jeg håper vi klarer å frese opp hele løypa, men det er ikke lett. Det er rett og slett en merkelig konsistens på snøen, sier Lidtveit.

Les også: HovdenTour spår deltakerrekord - Sesilåmi sliter

- Ingen enkel smørejobb

- Ligger det an til klister eller voksføre?

— Det blir ingen enkel smørejobb. Fram til klokka 12 i dag må det ha vært isklister, men jeg er ingen skismører, og mye kan endre seg innen lørdag, understreker Lidtveit.

Værmeldingen tyder imidlertid på oppholdsvær og kaldt helt fram til natt til lørdag, da de melder et par centimeter nysnø. Onsdag ettermiddag meldte yr.no oppholdsvær under rennet lørdag, men det ser ut til å bli overgang fra kulde- til plussgrader. Micke Pålsson, hovedtrener ved Hovden Skigymnas og tidligere rennleder, sier følgende:

— Jeg har akkurat samme inntrykk som Sverre Bjørn. Jeg ser for meg at det kan bli veldig vanskelig å få gode ski gjennom hele løypa, sier Pålsson.

- Mange som lurer

- Blir det klister eller tørrvoksføre?

— Det er mange som lurer på det, uten at jeg har kunnet gi noe godt svar. Men slik det ser ut i øyeblikket, ville jeg i alle fall valgt klisterspray i bunn, og muligens enda et lag med klister oppå der igjen, og så dekke med voks på toppen. Men det er jo enda noen dager igjen, minner Pålsson om.

Frykter ikke værmeldingen

Rennleder Ingvild Hovden gleder seg over at vinden ikke ser ut til å skape samme problemer som i enkelte tidligere år.

— Slik det ser ut nå kan jeg ikke skjønne at det er grunn til å frykte værmeldingen. Men jeg hadde gjerne sett at solperioden hadde forskjøvet seg ytterligere. Det er det vi håper på nå, sier Hovden.