— Vi har gjort dette for å være bedre forberedt og ha en bedre plan dersom vi blir rammet av uvær i år igjen, sier Ingvild Hovden, prosjektleder for HovdenTour, som arrangeres 21. mars.

I rennets tre første år, var det kun i debutåret 2012 at løpet gikk i originaltraséen på 42 km. Året etter ble den kortet ned til 30 km da vinden ulte og snøen pisket deltakerne i ansiktet, og i fjor ble de snaut 2000 deltakerne avspist med den korte runden på 22 km.

Derfor har arrangøren laget en ny reservetrasé som skal sikre deltakerne ei lang løype hvis det ikke er forsvarlig å sende dem gjennom den på 42 km.

- Uheldige

— Men dette blir kun dersom været blir for dårlig til å gå den lange hovedtraséen. Det er vår flotteste løype, og når vi ser været som har vært dagen før eller dagen etter, så har vi vært uheldige som ikke har fått flott vær på renndagen, mener Hovden.

Men uværstraséen vil følge den korte løypen på 22 km, men i stedet for å gå til mål når du kommer ved Høyfjellshotellet, skal du går ei runde rundt Vidmyr og deretter følge den lengste traséen i konkurranseløypene i Røyrvikåsen og Otrosåsen. Det blir til sammen rundt 37 km.

— Denne traséen tenker vi det er stor sannsynlighet for å kunne gjennomføre. Den korte løypa ligger slik til at dersom vi ikke kan bruke den, ja, da er det ikke mulig å være på fjellet i det hele tatt, sier Hovden.

- Dette høres fornuftig ut

— Hva om været er så ille at det ikke er mulig å gå i den heller?

— Om vi skulle være maks uheldige blir det en kortere runde med Lundane og eventuelt langrennsarenaen.

De to trenerne i Sprek-prosjektet, Jarle Ausland og Arild Jørgensen, varetter rennet i fjor kritiske til at arrangøren ikke hadde en bedre uværstrasé.

— Men denne trasén høres fornuftig ut. Nå får vi en god lengde uansett, og dessuten vært på fjellet. En dimensjon til du får i uværstraséen, er at i hytteområdet kan du lage en større folkefest enn du får til på fjellet, sier Jørgensen.

Satser på 2500 deltakere

I fjor hadde han og Ausland med seg fire Sprek-kandidater som hadde trent for 42 km, men som aldri fikk bevist om de var gode nok.

— Man føler seg litt snytt når man bare får halve varen man har trent for. Dessuten er det en helt annen opplevelse å gå bare 22 mot 42. Det de gjør nå er mye smartere, mener Jørgensen.

Det store påmeldingsrushet har latt vente på seg. Tirsdag formiddag var det kommet 755 påmeldinger mot omtrent 1000 på samme tidspunkt i fjor.

— Jeg synes det går litt tregt. Jeg tror det er en trend at folk drøyer, og ikke er så opptatt av de 100 kronene de kan spare på å melde seg på tidlig. Jeg hører fortsatt mye prat og merker at det er stor interesse rundt arrangementet, sier Ingvild Hovden.

— Kan årsaken være at dere har kortet ned løypa to ganger?

— Det er vanskelig å si. Først og fremst er vi et lavterskelrenn, og for dem som bare skal ta det som en tur virker ikke distansen å være så nøye. Målet er 2500 påmeldinger, sier Hovden.

Det vil i så fall bli klar deltakerrekord.