Ingvild Engesland vant dameklassen. - Veldig deilig. Det er jo dette jeg har trent for. Foto: Kari Byklum
IMG_5840.JPG

HOVDEN: — Det var utrolig moro, og jeg er veldig glad nå, sier vinner av herreklassen i årets HovdenTour, Ole Holbæk, som gikk for Spring Ski. 20-åringen fra Vennesla kom i mål på tiden 1.11.33, og var to minutter i mål før nestemann, Lars Aanensen fra Milslukeren.

— Det var en fantastisk tur. Jeg hadde gode ski, og god glid hele veien. I tillegg var løypene også veldig fine, sier Holbæk.

20-åringen som er rørleggerlærling, har lagt et tøft sykdoms år bak seg. Bare to dager før fjorårets HovdenTour ble han satt ut av kyssesyke, som holdt han borte fra treningen i nesten et halvt år. I år tok han en skikkelig revansje.— Jeg var enda bedre trent i fjor, så det var skikkelig surt når jeg ikke kunne delta i fjor. Men vi får si at jeg tok revansje i år likevel, sier han.

I kvinneklassen ble Ingvild Engesland første kvinne over mål. Også hun med en skikkelig revansje fra fjoråret da hun kom på andre plass.

— Veldig deilig å være først i mål av damene. I fjor var jeg akkurat litt for sen, så dette var gøy. Det er jo dette jeg har trent for, sier Engesland som også hun kunne skryte av flotte løyper, gode ski, og fine forhold.

— Der vinden var på det verste så hadde vi den faktisk i ryggen, så den var ikke plagsom i det hele tatt, sier hun.

Resultater menn:

Ole Holbæk 1. 11.33

Lars Aanensen 1.13.34

Gjermund Steinsland 1.13.41

Damer:

Ingvild Engesland 1.22.48

Kathrine Lyngstad Kroken 1.27.37

Tonje Homme 1.27.37