FROLAND: — Vi takker Gud for kronekursen. Den gjør at vi er langt mer konkurransedyktige mot importbåtene enn på veldig lenge. Og så har vi lav rente i tillegg, forteller styreleder i Ibiza Boats, Helge Duus, til Dagens Næringsliv.

Ifølge avisa har flere lystbåtimportører tapt stort på lav kronekurs, men Sørlandets eneste båtprodusent med stort volum fryder seg.

Fra topp til bunn

Ibiza var på topp like før finanskrisen i 2008. Ifølge Dagens Næringsliv omsatte selskapet for over 120 millioner kroner, og leverte et overskudd på ti millioner kroner. Så gikk det i utforbakke, helt frem til 2012. En sterk krone og høyt pressede lønnskostnader gjorde at mange flyttet produksjonen til utlandet.

— Hele bransjen lå med brukket rygg. Jeg ringte rundt til en del underleverandører og spurte om vi skulle gi oss, eller gi gass. Vi bestemte oss for å gjøre et nytt forsøk, sier Duus til DN.

Ifølge DN omsatte Ibiza for 11 millioner kroner, etter gjenreisingen i 2012, og veksten ser ut til å fortsette. Ifølge Duus er de fullbooket frem til ferien takket være godt salg til forhandlerne.