Båtprodusenten Polarboat har gått til bunns med over 16 millioner kroner i gjeld, skriver avisen Varden i Skien.

Produsenten er kjent for sine to varianter, Polar 20 og Polar 22, som begge har utseende fra den klassiske sørlandssjekta. Produksjonen ble startet på Tromøy utenfor Arendal i 1967 og flyttet senere til Grimstad. Senere ble hovedkontoret lagt til Skien og produksjonen flagget ut til Polen.

Nå er det helt stopp.

Salget stupte

Varden skriver at ifølge to rettskjennelser fra Nedre Telemark tingrett har Polarboat AS og eierselskapet Credo Holding AS samlet omtrent 16,2 millioner kroner i gjeld.

De få verdiene som er igjen i selskapet er verdsatt til i overkant av to millioner kroner, ifølge selskapets egen innberetning til domstolen.

LES OGSÅ:

I likhet med store deler av båtbransjen har omsetningen hos Poarboat AS stupt de siste årene. I 2008 solgte selskapet for 44 millioner kroner. Det siste offisielle regnskapet, fra 2012, viste en omsetning på 6,6 millioner kroner. Sist selskapet så et positivt resultat var i 2006. ## Bransjen forsvant

Båtbransjen på Sørlandet har opplevd kraftig nedgang de siste årene. Flere produsenter har gått konkurs eller lagt ned, som Scand og Skibsplast. Andre, som Windy, Nidelv og Marex, har flyttet produksjonen ut av landet.

LES OGSÅ:

Av større produsenter er stort sett kun Ibiza igjen med produksjon på Sørlandet.