_MG_0450.jpg Foto: Jørgen Steffensen
_MG_0390.jpg Foto: Jørgen Steffensen
_MG_0398.jpg Foto: Jørgen Steffensen

— Jeg er overbevist om at de i løpet av disse åtte ukene med trening vil få en merkbar forbedring. For akkurat nå er de jo nesten på et nullnivå, konstaterte Jan Kåre Eriksen.

— Jeg vil si 2-3 på en skala fra en til ti, sier trenerkollega Tom R. Hansen.

Tirsdagens aller første møte mellom vårens fire ferske Sprek-kandidater - Linda Njerve, Marianne H. Moen, Petter Blomkvist og Terje Marcussen - var av det knallharde slaget. Etter å ha hentet sykkelutstyret, bar det direkte til rulleskiløypa på Kongsgård hvor en test i den 1,6 kilometer lange løypa ventet.

Hansen fikk rett i spådom

Palmerittet går innom rulleskiløypa, som ellers er dedikert for rulleskigåere.

Oppgaven var svært enkel: Å sykle gjennom løypa så fort de bare kunne.

— Vi ønsker å få en indikasjon på hvordan formen deres er, og at de skal få teste seg på hvordan det er å sykle med blodsmak i munnen og syre i beina. Det må de nemlig belage seg på mange ganger i løpet av Palmerittet, sa Eriksen før testen startet.- Løypa ser ikke så tøff ut, men jeg tror at en eller to av dem vil måtte gå opp den lange bakken, sa Hansen.

Og fikk helt rett. Marianne begynte å sjangle oppover bakken før hun klokelig hoppet av før bakketoppen. Det satte selvsagt et stempel på sluttiden til 48-åringen som fikk så ørene flagret allerede under oppvarmingen:

- Formen er pill råtten

— Marianne har i alle fall vært ærlig i søknaden. Unnskyld uttrykket, men formen hennes er pill råtten. Hun må lære seg til verken å le eller prate mens hun sykler. Men til hennes forsvar skal sies at hun sitter litt lavt på setet, understreket Hansen.

— Han har så rett. Jeg synes det er mye gøyere å prate enn å trene. Men jeg er ikke i dårlig form som han vil ha det til. Bare setet kommer litt høyere blir alt mye bedre, hevder Marianne - som måtte tåle jumboplassen i testen.

— Men husk også å få med at jeg har pollenallergi, understreker Marianne - som inntok horisontalen straks hun kom over målstreken.

Der lå allerede Terje Marcussen, selv om han var kommet i mål for lenge siden. Sprek-prosjektets kjendiskandidat, som etter en sprek fortid mener å ha forfalt kraftig de siste årene, har ikke bare ambisjoner om å fullføre Palmerittet. Han vil se hvor fort han kan sykle.

Marcussen ramlet på startstreken

Men testen begynte på verst tenkelige vis. Bare sekunder før start presterte Terje å kante. Men han tok en kraftig revansje med å vinne testen suverent på tiden 3,29. — Men jeg er i ekstremt dårlig form. Nivået mitt «forsvinner» straks distansen bikker ti kilometer. Men jeg håper at treningen skal bøte på dette, sier den daglige lederen i Vipers.

Petter syklet inn til en klar andreplass - uten at selvtilliten nådde nye høyder av den grunn.

— Jeg fikk atter en gang bekreftet hvor dårlig det er stelt, sukket Sprek-prosjektets tungvekter.

— Vi ser av tidene at guttene er bedre på kortere distanser, men jeg antar at damene kommer til å spise seg innpå når distansen blir lengre.

Et par uker før Palmerittet skal de gjennom samme test igjen.

— Jeg vil tro at jentene forbedrer seg ett minutt og guttene et halvt minutt, sier Hansen.

— Målet er under tre minutter, konstaterer Sprek-prosjektets overambiøse, Terje Marcussen.