— Spillerlogistikk tar utrolig mye tid fordi det er en ekstremt viktig greie av det å bygge lag. Jeg er strålende fornøyd med alle de nye spillerne, i likhet med dem vi hadde fra før. Vi visste veldig tydelig hvilke karakterer og hvordan spillertyper vi ønsket, forteller Steinar Pedersen, Jerv-trener, til Fædrelandsvennen.

LES OGSÅ:

Jerv hentet inn Glenn Andersen (35), Alexander Lind (26) og Joachim Edvardsen (21) fra Start før sesongen. Christoffer Myhre (24) og Nils Petter Andersen (29) meldte overgang fra Fløy. I mars kom Mohammed Fuseini (23) fra russisk toppserie etter å ha gjort et godt prøvespill med Jerv. Ohi Omoijuanfo (21) fra Lillestrøm kom også i mars.

LES OGSÅ: Paul Richardsens blogg etter første kamp.

Pedersen er også svært opptatt å trekke fram spillerne som har vært med i Jerv fra 3.— og 2. divisjon.

— Vi har en veldig godt sammensatt gruppe. Det er kjempebevisst. Utgangspunktet vårt før sesongen var helt klart at jeg hadde en ganske klar tanke om hvilke spillertyper som vi hadde i vårt lag, som også hadde store muligheter til å ta et steg videre opp, sier Steinar Pedersen.

Steinar Pedersen er meget fornøyd med hvordan spillergruppen hans er sammensatt. Foto: JIM RUNE BJORVAND

Typer

At samtlige av Jervs nye spillere har fått mye spilltid og vært avgjørende — med unntak av Jakob Ertzeid Toft (19) som kom fra Lyngdal i august - er ikke tilfeldig, hevder Pedersen.

— Vi ble en attraktiv klubb for spillere som hadde ambisjoner utover i 2. divisjon. Jeg så veldig mye 2. divisjon i fjor og har veldig god kjennskap til hva som kreves på de ulike nivåene. Jeg har følt det på kroppen selv og vet hva som må til, forteller Pedersen.

Når Jerv ser etter nye spillere legger de merke til mer enn kun ferdigheter på banen.

— Det handler mye om hvilken karakter spilleren har. Jeg vet hvilke typer ferdigheter du må ha for å være med og utvikle miljøet videre. Det handler mye om hvilken rolle og type du er, sier den 40 år gamle suksesstreneren.

Hele året

Sammen med sin assistenttrener Andreas Jenssen leter han konstant etter mulig nye forsterkninger, før ledelsen i klubben kobles på når avtaler skal forhandles og undertegnes.

— Det er noe en bruker veldig mye tid på. Det er selvsagt mer i ulike perioder og ulike faser av året, men det er en prosess som lever hele tiden og det er hektisk.

I sommer kom Dennis Antwi inn fra svensk 2. divisjon etter å ha overbevist på prøvespill. Den ghanesiske angriperen prøvespilte også med Start i sommer, men endte til slutt opp i Grimstad, hvor han har gjort en god figur.

Jerv har hatt mye å juble for denne sesongen. Her takker de fansen etter 1-1 mot Start lørdag. Foto: NTB Scanpix

Stort teamarbeid

— Steinar og Andreas har kommet med gode forslag. Jeg er fornøyd med det alle har prestert både på og utenfor banen, vi har truffet nokså perfekt med spillerlogistikken. Vi liker å ha spillere på prøve først, så ser vi hvordan typer de er og om de trives i laget, sier Cosmo Collett, sportslig leder i Jerv.

— Hvordan behandles forslagene til nye spillere?

— Det er et stort teamarbeid på kryss og tvers. Vi gjør litt research på spilleren og kommer med noen spørsmål som er viktig. Det er viktig å ha en åpen dialog rundt de tingene. Jeg kan ikke si annet enn at jeg er veldig fornøyd med alle sammen, svarer Collett.

- Er det noen spillere dere ønsket som ikke kom til Jerv?

— Nei, jeg har egentlig ikke noen kommentar til det, men jeg kan ikke komme på noen. Vi har truffet godt i år og det er gøy, så må vi være forberedt på at ting snur fort i fotball.

- God kontroll på neste sesong

I Jerv har de aller fleste spillerne kontrakter for neste sesong, med få unntak. Ohi Omoijuanfo er klar for Stabæk alt, mens Glenn Andersen, Andreas Hagen og Christopher MacConnacher har utgående kontrakt.

— Vi vet at Ohi forsvinner, mens de tre andre som har utgående kontrakt har vi god dialog med. Vi er godt i gang med tankene om neste år, sier Steinar Pedersen.

Utfallet av returkampen mot Start på Sør Arena i kvalifiseringen vil garantert påvirke hvilke avgjørelser som blir tatt med tanke på Jervs spillere neste sesong.

— Ting blir satt litt på vent fram til den kampen er avgjort, men vi har god dialog og kontroll med alle spillerne for neste år, sier Collett.