— Under de rammene vi har hatt synes jeg vi har gjort en god jobb. Vi visste at det å selge flere av våre profiler og noen av de beste spillerne vi hadde vil gjøre året utfordrende, men det er mange som har stått fram. Flere unggutter har også fått muligheter som de kanskje ellers ikke ville ha fått, sier Even Øgrey Brandsdal, administrerende direktør i Start.

LES OGSÅ:

Start har i løpet av sesongen hentet inn Erlend Segberg, Michael Christensen, Ingvar Jonsson, Alex De John, Ole Martin Rindarøy, Andreas Hollingen, Daniel Aase, Emil Dahle, Henrik Breimyr, Mads Stokkelien, Sean McDermott, Austine Ikenna og Jørgen Hammer.

— Det er ikke like lett å selge en attraktiv spiller, for deretter å hente lik kvalitet for mindre. Trenerne har vært veldig delaktig i forhold til dette med spillerlogistikk, samt representanter fra styret, sier Brandsdal.

LES PAUL I ORD:

— Spillerlogistikk er avgjørende

— Spillerlogistikk er en helt avgjørende del av alle toppklubbers eksistens. Det er en million- eller til og med milliardindustri, og det er mulig både å tape og tjene store penger på det. Enda viktigere er det likevel at det i verste fall kan bety forskjell på suksess og fiasko sportslig. Da sier det seg selv at det er vel verdt å bruke både betydelige ressurser og kompetanse på det området, melder Lars Tjærnås, fotballekspert for 100 % sport.

LES OGSÅ:

Verken Tjærnås eller Joacim Jonsson, fotballekspert i CMore, synes Start har truffet særlig godt

— Start sminker på sannheten om de er fornøyde med sine overganger i år. Det trenger man nesten ikke kommentere, det er bare å se en liste over hvem de har hentet. Det er helt katastrofe, sier Jonsson, som anbefaler Start å ansette en sportssjef.

Fotballekspert Joacim Jonsson synes Jerv har levert godt på overgangsmarkedet, mens han ikke er så begeistret for Starts jobb. Her fra hans tid som sportssjef i Fredrikstad hvor han presenterer Tarik Elyounouss. Foto: Holm, Morten

Dårlig økonomi

— Har de dårlig økonomi har de hvert fall ikke råd til å unngå en sportssjef. Har man det så bommer man ikke så ofte.

Tjærnås kan forstå at en tynn klubbkasse kan påvirke kvaliteten på spillerkjøp.

Lars Tjærnås forteller at spillerlogistikk er helt avgjørende for en fotballklubb og at det kan bety mye økonomisk. Foto: Bendiksby, Terje

— De fikk mye snudd opp ned på grunn av stram økonomi, og måtte gjøre relativt mye på kort tid med veldig begrensede midler til rådighet. Det er en kombinasjon som definitivt øker sjansen for å mislykkes med denne delen. Så kan det i tillegg hende at de i motsetning til Jerv ikke har vært like tydelige på hva de leter etter, mener Tjærnås.

LES OGSÅ:

Terningkast 5 til Jerv

Branns nåværende speider er mer imponert over jobben Jerv har gjort på overgangsmarkedet.

LES OGSÅ:

— Når et lag lykkes så godt som Jerv er det liten tvil om to ting: De har vært tindrende klare på hva de ser etter, og de har brukt nødvendig tid og kunnskap for å få det til. I teorien er det så enkelt, sier Tjærnås.

Også Jonsson mener Jerv har truffet godt på spillerlogistikken i år.

— Steinar Pedersen og Jerv har gjort en veldig god og solid jobb. Jervs spillerlogistikk lukter nok på et terningkast til fem for sekser gir man jo aldri, sier Jonsson.