— Det er helt fantastisk å avslutte sesongen mot Jerv foran et fullsatt Sør Arena. Det er noe enhver spiller ønsker å oppleve. Vi gleder oss vanvittig, sier Stokkelien etter en restitusjonsøkt på Sør Arena søndag.

LES OGSÅ: Fædrelandsvennen møtte også Jervs målscorer Ohi Omoijuanfo dagen etter Start-målet.

Spissen har tidligere stilnet en full stadion i Bergen. Hans første eliteseriemål var utligningen mot Brann 16. mai 2009. I sommer gjorde han to mål i derbyet mellom hans New York Cosmos og New York Red Bulls. Tre dager senere scoret han i straffekonkurransen da Cosmos slo New York City i den amerikanske cupen.

— Jeg elsker spesielle anledninger hvor det er mye press og trykk. Dersom jeg scorer på onsdag og vi blir seiersherrer, vil nok det bli det viktigste målet jeg har scoret med tanke på konsekvensen, mener Stokkelien.

I 2009 gjorde han sitt første eliteseriemål 16. mai mot Brann i Bergen. Dette året slo han virkelig igjennom. I mål for Brann sto Håkon Opdal, nåværende Start-keeper. Foto: Hommedal, Marit

Amerikansk mester

Cosmos ble mestere på nivå to i USA, og Stokkelien fikk en pokal fra sin tidligere klubb sist uke. Dermed kan han vinne tittel i USA og rykke ned i Norge samme høst.

— Eller så kan jeg vinne en tittel i USA og holde plassen med Start i Norge. Det ville vært en perfekt sesong, retter Stokkelien og begrunner sitt syn.

Mads Stokkelien scoret to mål og ble den store helten i 3-0-seieren mot New York Red Bulls i sommer. Foto: Kathleen Malone Van Dyke

— Det har vært en veldig tung høst, men det kan bli en vanvittig opptur med seier. Det er noe som Start kan bygge videre på. Det ville vært et fantastisk punktum for sesongen.

Potensial

Tannlege-studenten nyter at Sørlandet koker etter en fotballkamp før han skal ha eksamen uka etter.

— Det er utrolig gøy å se hvor stort potensial fotballinteressen har i denne landsdelen. Det er jo ikke noen som ikke prater eller har en mening om kampen, sier 25-åringen.

I august kom Mads Stokkelien tilbake til Start og Kristiansand etter oppholdet i New York Cosmos. Her markerer han overgangen med Øyvind Evje, materialforvalter i Start. Foto: Reidar Kollstad

Uavhengig av om Start redder eliteserieplassen eller ikke, vet Stokkelien lite om neste sesong.

— Det må jeg ærlig innrømme at jeg ikke har brukt en tanke på ennå.