— 1-1 holder nok ikke, men får vi ett mål til skal jeg love deg kamp, sier grimstadmannen Kenneth Røynås.

Grimstadmennene Kenneth Røynås (til venstre) og Jan Sigurd Ljosdal var blant de få som jublet da Jerv utlignet i det 86. minutt. Foto: Vegard Nekstad

Sammen med sambygdingen Jan Sigurd Ljosdal hadde han tatt turen til løvens hule i Dronningens gate og var blant de på Kick som jublet da Jerv utlignet fire minutter før full tid.— Blir det tre minutter overtid? Det holder jo i massevis for Jerv, fortsatte han selvsikkert.

Over 200 fremmøtte

Over 200 tilskuere hadde tatt turen til utestedet Kick der Fædrelandsvennen hadde invitert til fotballfest med de tidligere Start-profilene Tom Nordlie, Tom Berhus og Ole Martin Årst.

God og nervøs stemning blant de over 200 fremmøtte på fotballfesten på Kick, til det gjenstod 4 minutter igjen av kampen. Foto: Vegard Nekstad

— Det er greit med fotballinteresse i byen for tida?

— Folk kommer når det er viktig og når det er noe å se. Og det har jo ikke vært det store i høst, svarer Årst.

Håper på Start

— Hvem håper dere vinner da?

— Jeg unner Jerv og Steinar suksess, men jeg håper jo at Start vinner. Både fotballfaglig og følelsesmessig, svarer Nordlie.

— Jerv har med hånden på hjertet ikke noe å gjøre i eliteserien, så det blir uten tvil Start, kommer det kontant fra den tidligere spisskjempen Årst.

Tippet 1-1

1-1, som var tipset fra de to profilene i pausen, viste seg også å holde helt inn.

— Blir det 0-1 eller 1-1 er det tidenes sjanse for Start, la Nordlie til.

— Trenger Kristiansand et lag i eliteserien?

— Selvfølgelig, kommer det fra begge.

- Tror de flest driter i Start

— Trenger eliteserien Start?

— Det tror jeg de fleste driter i, dessverre. I 2005 og 2006 hadde nok svaret vært annerledes, da laget hadde suksess og mange profiler. Men rent arrangementsmessig tror jeg eliteserien heller vil ha Start enn Jerv, svarer Nordlie.

Populær ex-trener

Den frittalende treneren hadde forøvrig en høy stjerne hos de fremmøtte på Kick.

-Nervepirrende, var Tor Erik Bakkes kommentar til kampen etter 60 spilte minutter. Foto: Vegard Nekstad

— Jeg tror han kunne ha trukket mye folk til stadion, mente Tor Erik Bakke, som titulerte seg selv som en medgangssupporter.- Det er nervepirrende dette her. Jeg har fulgt med litt i år, men disse kvalikkampene mot Jerv stikker seg ut. Nesten som kampen mot Fredrikstad i 2005, mente Bakke.

Start-supporter fra Elverum

Student Henrik Risdal fra Elverum var godt fornøyd med å se kampen på Kick.

Start-supporter fra Elverum, Henrik Risdal. Foto: Vegard Nekstad

— Litt døll førsteomgang, men slår vi Jerv i dag har vi et kjempeutgangspunkt på onsdag, mente Risdal.- Start-supporter fra Elverum, altså?

— Jeg holdt ikke med noen norske lag da jeg flyttet til byen for noen år siden. Så har jeg vært på noen kamper og likte det jeg så, svarer han.

— Trenerønske?

— Nordlie så klart! Det hadde vært gøy!

- Dårligste Start-lag på flere år

Asbjørn Haugedal mente kampen i Grimstad var en «typisk kamp på vanskelig bane.«

Asbjørn Haugedal hadde klare meninger om Start-laget. Foto: Vegard Nekstad

— Start har vært litt heldige. Det er jo kaos i forsvaret bak der, men jeg tror det holder inn. Det er slutt på flaksen til Jerv nå, sier Haugedal, som også trekker fram Nordlie.- Det er en tøff type med fotballforståelse. Jeg kunne godt tenkt meg han som trener, sier den mangeårige supporteren som hadde sterke meninger om Start-laget:

— Det er altfor mange på laget med klippekort. Jeg har fulgt Start i mange år, men aldri sett de så dårlige som i år, sier han.

Arrangementet var han mer fornøyd med.

— Jeg har aldri vært på et sånt arrangement før, og det var en gøy å høre fotballfaglige diskusjoner fra folk med peiling.

Tvilende supportere

Vi hadde egentlig tenkt å gå på kafe, men så overtalte Anette meg til dette, sa Eva H. Lie (til høyre). Anette Tryfoss til venstre. Foto: Vegard Nekstad

Og i det dommeren blåser i fløyta og folk haster ut i vinterkulda, huker vi tak i Eva H. Lie og Anette Tryfoss.— Holder dette helt inn?

— Mjaa..., kommer det fra begge to.

— Vi håper jo på det, men er redd de vil slite, sier Lie.