Den canadiske sjukampstjerna, Brianne Theisen Eaton, vant på hele 6808 poeng mens Marcussen endte på 20. plass av 29 startende jenter med 5790 poeng — 1018 poeng bak vinneren.

— Har du sett på maken? Hva skal man si? Hun er i en annen kategori. Ærlig talt, det er vanskelig å sammenligne seg med henne, hun driver med en annen idrett. Hun skyter av gårde som en rakett, det er vanvittig. Men, så har de andre utfordringer enn meg, som for eksempel skader. Jeg har fokus på meg, og vet at jeg kommer i form i løpet av sesongen, sier Våg-jenta.

- Stigning i alle øvelser

Hun var «godt fornøyd» med egen prestasjon.

— Det var stigning i alle øvelser fra sist, sier 27-åringen.

Hun sikter til sesongdebuten i tyske Kreutzal for to uker siden hvor hun sanket 5477 poeng, hennes svakeste sesongdebut på minst seks år.

— Formen er på vei. Det er en del som ser bra ut, og så har jeg en del å jobbe med. Det er veldig motiverende å trene mot neste sjukamp uten å vite at den blir vanskelig å toppe, sier Marcussen - som i år har et mål om å slå sin egen åtte år gamle norgesrekord på 6226 poeng.

- Vet at jeg vil være i form i august

— Men er ei jente med dine ambisjoner fornøyd med 5790 poeng?

— Ting må alltid relativeres. Dette er et av de aller første stevnene i sesongen, og jeg er ikke kjent for å være i superform tidlig. Det trenger jeg konkurranser til. Jeg vet at jeg vil være i bedre form i august, og det er da det er viktigst å være i form, sier Marcussen - vel vitende om at VM i Beijing starter 22. august.

Hennes neste sjukamp går i tsjekkiske Kladno om to uker.