— Spanjolene er veldig flinke til å lage et skikkelig arrangement med god stemning på tribunen. Det var gøy med en fin avslutning på innendørssesongen, og moro at jeg forsvarte tittelen fra i fjor. Det var veldig spennende og jeg avgjorde på den avsluttende 800-meteren, sier Ida Marcussen.

Hun oppnådde 4108 poeng etter 9,03 på 60 m hekk, 1,69 i høyde, 12,76 i kule, 5,69 i lengde og 2.14,83 på 800 meter. Ved siden av poengsummen var også kuleresultatet årsbeste mens høyderesultatet var tangering.Etter tre femkamper på tre helger, retter Våg-jenta nå fokuset mot utendørssesongen.

Les også:

— Resultatene var godkjent. Det er litt begrenset hva man rekker å utvikle i løpet av tre uker. Jeg vet at jeg kan mer, det er en del som kan bli bedre, og det skal jeg jobbe med mot sommeren, sier 27-åringen.

4108 poeng er 218 poeng bak hennes egen norgesrekord (4326) og svakere enn to av hennes tre resultater fra fjorårets innendørssesong, blant annet hennes 4176 poeng fra det spanske innendørsmesterskapet.

Les også:

— Jeg visste at jeg var veldig godt forberedt fysisk, og jeg visste også at når tre stevner kommer så tett, er det lite rom for formutvikling underveis. Uansett har dette vært et fint avbrekk i en lang vinter, og det er hyggelig å ta med seg at jeg har vunnet både det spanske og det hollanske mesterskapet. Da jeg satte den norske rekorden, utvidet vi innendørssesongen med noen ekstra stevner. Det kunne jeg gjort nå også. Men utendørssesongen er den viktigste, understreker Marcussen - som sammen med sin trener Lukas Udelhoven reiste direkte til Portugal hvor en én måneds lang treningssamling venter.