— Det er selvføligelig gøy å vinne mesterskapet. Nederland har mange gode mangekjempere, sier Ida Marcussen.

Nå stilte riktignok ikke de aller beste, og det banet vei for Våg-jenta som dermed vant til tross for at hun på ingen måte fikk fullklaff.

4010 poeng var 83 poeng svakere enn i sesongdebuten i Tallinn — og 216 poeng bak norgesrekorden hennes, som er målet i vinter.- Målet var å få stigning fra forrige helg, men jeg havnet bakpå fra første øvelse da jeg ble stående igjen i blokka da startskuddet gikk. Jeg må jobbe med starten før neste hekkeløp, sier Marcussen.

- 800 meter knallgøy

Hun fikk serien 9,16 på 60 meter hekk, 1,67 i høyde, 12,70 i kule, 5,53 i lengde og 2.14,56 på 800 meter.

— I høyde får jeg til noen veldig gode hopp innimellom, men det gjelder å treffe på de «riktige» høydene og å treffe oftere. I kule mangler jeg godfølelsen mens jeg i lengde må komme inn i konkurransemodus. 800-meteren, derimot var kanongøy. På den avanserte jeg fra andre til førsteplass, sier 27-åringen.

Les også:

Til helga skal hun forsvare seieren fra det åpne spanske mesterskapet i Malaga — og hun har ennå ikke gitt opp målet om norsk rekord, i det som blir vinterens siste innendørskonkurranse.

— Det er veldig små marginer som skiller, og vi går for norsk rekord. Formen er i stigning, og selv om vi har våre utfordringer, har vi ingen tidspress. Det er sommersesongen som teller. Men det blir en veldig fin femkamp i Malaga, og jeg er sikker på at stigning i alle fem øvelser er mulig, sier Kristiansand-jenta.