— Jo bedre resultater jeg leverer i år, jo mer bonus får jeg, og jo større sjanse er det for at Lukas kan følge meg opp slik jeg ønsker, sier Ida Marcussen.

Mandag reiser duoen til Tyskland hvor det blir sesongdebut i Kreuztal 16.-17. mai. Med et rekordlavt budsjett som følge av at sponsorer har trukket seg, er Våg-duoen i år enda mer avhengig av gode resultater. Som Fædrelandsvennen har skrevet tidligere, er cirka 150.000 kroner alt de har å rutte med, og den potten har de allerede tært på gjennom treningsleir i Portugal og innendørskonkurranser ulike steder i Europa i vinter.

Fire måneder på reisefot

Når de reiser på mandag, blir de borte helt til etter VM i Beijing mot slutten av august. Først skal Marcussen gjennom fire sjukamper i Tyskland, Tsjekkia og Østerrike, og rundt 1. juli reiser de videre til Sør-Korea hvor Universiaden går 10.-11. juli. Og ettersom VM også går i Asia, blir de værende til etter mesterskapet i Kina er ferdig.

Spørsmålet da er hvor mange penger det er igjen av budsjettet når de kommer hjem til Kristiansand etter nesten fire måneder på reisefot.

— Jeg må ha penger til å betale lånet mitt, for øvrig kjører vi på til kontoen er tom. Og om vi skulle gå i underskudd, er det ikke snakk om millioner, kun tusenlapper, understreker Marcussen - som sammen med Udelhoven skal bo privat hos faren hans i Bonn mens de er på kontinentet.

- God nok til å slå rekorden

Håpet er at hun skal levere så gode resultater at det utløser bonuser. Hvis hun bikker 6000 poeng i de fire konkurransene før Universiaden, betaler arrangøren reisen og oppholdet hennes. Hvis hun i tillegg presterer over 6200 poeng, betaler arrangøren reisen og oppholdet til Udelhoven i tillegg. Det betyr at de får penger tilbake ettersom de allerede har betalt for reiser og opphold.

Hennes norske rekord 6226 poeng, men i fjor var hun over 6000 poeng kun én gang.

— Men jeg føler at jeg er god nok til å slå rekorden min i år, sier 27-åringen.

Det vil i så fall også utløse bonuser fra hennes sponsorer. Hvis hun innfrir alle fem kriterier, får de cirka 50.000 i bonus fra støttespillerne sine. Alle bonuskroner vil være gull verdt i forhold til optimale forberedelser og god oppfølging under hovedmålet, som er VM i Beijing.

Fikset køyeseng i Beijing

I øyeblikket er det lite trolig at Udelhoven får oppholdet på det norske utøverhotellet dekket av Norges Friidrettsforbund. Derfor har han allerede fikset ei køyeseng i en sovesal i Beijing.

— Men målet er at vi skal kunne finansiere at han også bor på vårt hotell. Det blir tungvint om Lukas bor på andre siden av byen, og lite givende dersom andre enn ham må følge meg opp, sier Marcussen.

Som vanlig har sesongoppkjøringen gått helt uten problemer.

— Nå håper vi at Ida skal starte sesongen på et høyere nivå enn før, sier Udelhoven.

— Men trolig vil jeg trenge litt tid på å komme ordentlig i gang. Men jeg vet at når sommervarmen kommer, så kommer jeg også i form, sier Marcussen.

PS! Marcussen klarte A-kravet på 6075 poeng til VM allerede forrige sesong, og trenger derfor bare å dokumentere form for å komme til VM i år.