— Vi hadde ikke trodd snøen skulle tine så fryktelig seint. Det ligger uante mengder snø igjen her oppe, sier Bjørn Einar Andersen til Fædrelandsvennen.

Han er fagleder for grønt, vann og avløp i Bykle kommune. Mandag og tirsdag var en av hans ansatte i full sving med gravemaskin og traktor. Målet: Å fjerne all snøen på gressplenen midt i Hovden sentrum.

— I vinterferien var det et snowboardarrangement der. Da bygget vi noen hopp. Men de var fortsatt så hardpakkede at vi måtte bruke gravemaskin for å få bort snøen, forteller han.

Målområde

Grunnen til at snøen må bort er Color Line Setesdal Tour. Sykkelrittet fra Kristiansand til Hovden går av stabelen om drøye to uker.

— Vi tenkte at gressplenen helst burde få tid til å tørke litt før syklistene kommer. Da var det bare å gå i gang med gravemaskinen. Det tok to hele dager å bli kvitt snøen, sier Andersen.

- Komisk

Grete Breivik tok bildet av snøgravingen tirsdag ettermiddag.

Slik så det ut ved Auversvatn på Hovden søndag. Foto: Grete Breivik

— Det ser litt komisk ut når man må begynne å skuffe bort snøen for å bli kvitt den - i mai! Fortsatt har vi mellom en halv og en meter snø her, sier hun.Selv jobber Breivik som løypekjører, og på søndag var hun på skitur rundt Auversvatn.

— Det er nydelig skiføre fortsatt, og det blir det i 17. mai-helga også, sier hun.