— Så lenge jeg føler progresjon, er det motiverende nok til å satse videre, men det neste halvannet året betyr mye, sier Andreas Erland.

Den 22 år gamle syklisten fra Kristiansand legger ned vanvittige mengder med trening for å nå målet sitt.

— Målet er å bli proff, og det skal jeg gjøre alt for å klare, konstaterer han.

Øvelse gjør mester

I disse sommerukene trener han over 30 timer i uka, mens han forbereder seg til løp i Danmark og Tsjekkia de kommende ukene før Artic Race i slutten av august.

- Jeg trener 1100 timer i løpet av året. Det er omtrent der gjennomsnittet for Tour de France-rytterne ligger. Jeg merker at bunnivået blir mye høyere, og at jeg føler meg bra nesten hver gang.

Ved siden av å satse fullt på sykkel i Team Sparebanken Sør, som eies av Thor Hushovd, driver han sitt eget firma Andreas Erland Bygg hvor han er eneste ansatt. Men det blir ikke så mange timer til å snekre i sommer.

— Nei, jeg har fått satt inn noen dører og bygd litt på en hytte. Men jeg har godt av det, jeg har ikke de sterkeste armene. Gutta på laget tror jeg er fra Italia, fordi jeg har spaghettiarmer, fleiper 22-åringen.

Mer tid til snekring for firmaet sitt blir det på vinteren.

- Det er kjekt med litt småjobber for å få inn litt inntekter. Vi er heldige som får utstyr og turer av laget, men vi må betale kaffepausene og bensinen selv, fortsetter Erland spøkingen.

Kaggestad ser potensialet

Sykkelekspert i TV 2, Mads Kaggestad, tror det kan være alvor i vente for den unge sørlendingen.

- Han har veldig stor kapasitet og fysikk. Andreas Erland er absolutt et navn som kan være interessant for de største sykkellagene i verden. Jeg utelukker ingenting, sier Kaggestad.

Erland er klar på at det finnes muligheter.

— For å være aktuell er du nødt til å gjøre det bra i et internasjonalt ritt eller i de største norske, men det er veldig høyt nivå. Det hadde vært gøy å sykle Hovden Tour eller noe, bare for å kjenne på seiersfølelsen igjen. Men for all del, det står respekt av det dem gjør også, sier han.

Presser seg selv

Han får motivasjon av suksessen lagkameratene Andreas Vangstad og Herman Dahl har hatt i vår.

— Det er veldig gøy å se og betyr mye for laget. Ofte blir du satt som hjelperytter og vi er et svært team, så vi ønsker å bli best sammen, sier Erland.

- Hvor stort er presset fra laget for å prestere?

- Du setter størst press på deg selv egentlig. Gjør du det dårlig en etappe, vet du selv at du suger, sier Erland.

Til nå er sølvmedaljen på NM i landevei for U23 et av de store høydepunktene i sykkelkarrieren til Erland som startet da han var 13 år. Kaggestad er imponert over sykkelnivået til de unge syklistene i Norge.

- Andreas er en del av en generasjon med unge syklister i Norge som stabiliserer seg på et veldig høyt nivå. Jeg ser ikke bort fra at han kan være proff om to-tre år.