— For Sparebanken Sør er dette selvfølgelig uheldig. Det er en vanskelig sak for dem som sponsor, sier Jarle Aabø til Fædrelandsvennen.

Onsdag sprakk saken om at syklisten Vegard Robinson Bugge i det Grimstad-baserte sykkellaget Team Sparebanken Sør, som er eid av Thor Hushovd,testet positivt på en dopingprøve i forbindelse med Tour des Fjords i mai.

Ingen Bugge-kommentar

Horten-gutten testet positivt på Terbutalin, som kom gjennom astmamedisinen Bricanyl. Denne medisinen har han brukt tidligere med tillatelse, men Bugge byttet etter hvert til Ventoline. Deretter gikk han tilbake til å bruke Bricanyl, uten å melde i fra om byttet av medikamentet.

Til Fædrelandsvennen vil ikke Bugge si noe.

- Nei, beklager. Jeg har ingen kommentar, sier Bugge, som er suspendert fra laget for øyeblikket.

Fremtiden hans i Team Sparebanken Sør er ukjent foreløpig.

Sparebanken Sør, som er hovedsponsor, vil ikke knyttes til doping, og synes saken er trist.

Konserndirektør i Sparebanken Sør sier at sponsoren skal følge behandlingen av Vegard Robinson Bugges positive dopingprøve tett. Foto: Sparebanken Sør

— Sparebanken Sør tar avstand fra all juks og doping. Vi har registrert at en av rytterne har avlagt en positiv dopingprøve, sa Rolf Søraker, konserndirektør i Sparebanken Sør, til NRK Sørlandet torsdag.

Følger saken tett

Til Fædrelandsvennen utdyper Søraker at de ikke har opplevd en lignende situasjon.

- Jeg kan ikke komme på at vi har opplevd at sponsorobjektene våre har blitt involvert i doping. Vi tar selvfølgelig avstand fra det, sier Søraker.

I sponsoravtalen mellom Sparebanken Sør og sykkellaget Team Sparebanken Sør finnes det en dopingklausul, men Søraker vil ikke gå inn på hvilke detaljer den innebærer.

— Vi avventer en behandling. Vi ønsker å få alt på plass, og har en tett dialog med laget. Innad i Sparebanken Sør har vi ikke begynt å diskutere hva vi gjør med saken ennå. Først vil vi ha alt på plass, men det er selvsagt utrolig trist for utøveren og laget, forteller Søraker.

Tabu

Sparebanken Sør opplever et mareritt som sponsor i Aabøs øyne.

- Sponsorer tegner avtaler med andre fordi de ønsker å sammenligne seg med sponsorobjekter. Når et sponsorobjekt blir tatt i doping mister objektet tillit, og blir et svært dårlig objekt, mener Aabø.

Team Sparebanken Sør-syklist Vegard Robinson Bugges positive dopingprøve gir sponsor Sparebanken Sør vanskeligheter, mener omdømmeekspert. Foto: NTB Scanpix

Informasjonsrådgiveren er klar på at Sparebanken Sør er nødt til å henge på denne behandlingen. — Doping er tabu i samfunnet. Bare et snev av mistanke om doping skaper store overskrifter. Det er ingen tvil om at sponsoren må følge denne saken tett, fortsetter Aabø.

Han roser Sparebanken Sør som ikke trekker noen raske konklusjoner.

— At Sparebanken Sør avventer for å finne ut av alt er en helt riktig vurdering av dem.

Dilemma

Likevel har sponsoren til sykkellaget en tøff vurdering de må ta etter behandlingen som går i det internasjonale sykkelforbundet i nærmeste fremtid.

- Sparebanken Sør har et dilemma. Dette er en syklist som har vært klønete, og det er fort gjort å få sympati for ham. Derfor kan det gi omdømmeproblemer for dem å trekke seg som sponsor. Samtidig som andre kan tro at han gjorde dette for å bli bedre og har jukset, dermed kan det gi omdømmeproblemer hvis de ikke trekker seg, sier Aabø.

Konserndirektøren tror foreløpig at omdømmet deres ikke har noe påvirkning.

— Jeg tror ikke det. Vi er en bank og det er det folk forbinder oss med. Jeg er veldig avslappet til det, sier Søraker.