— Gårsdagen var hektisk. Jeg skulle gjerne vært foruten den, sier Atle Kvålsvoll til Fædrelandsvennen.

Han er sportssjef for det Grimstad-baserte laget Team Sparebanken Sør, som eies av Thor Hushovd. I går kom nyheten om at deres rytter Vegard Robinson Bugge har testet positivt på terbutalini forbindelse med Tour des Fjords i mai.

- Det var så klart sjokkerende for oss, sier Kvålsvoll, som raskt innkalte Bugge til et møte i Grimstad da nyheten sprakk.

Atle Kvålsvoll synes Vegard Robinson Bugge i Team Sparebanken Sør har vært klønete. Foto: NTB Scanpix

Lite laget kunne gjort

Team Sparebanken Sør kunne ikke gjort noe for å forebygge dopingsituasjonen.

— Da måtte vi vært over syklistene alle timer i uka, og det går ikke.

Sykkelpresident i Norge, Harald Tiedemann Hansen, meddeler at Team Sparebanken Sør har gjort det de kunne i saken.

— Jeg vet at Sparebanken Sør har gode rutiner på at utøverne må melde fra om ulike medikamenter. Sånn som idretten har blitt, spesielt i sykkel, er det ikke rom for å slurve med innrapporteringen, sier Tiedemann Hansen til Fædrelandsvennen.

Kvålsvoll forteller at saken aldri burde funnet sted.

- Vegard har tatt det fulle og hele ansvaret selv. Vi er selvfølgelig irritert og skuffa, for dette kunne vært veldig lett unngått, mener Kvålsvoll.

Suspensjon

Terbatulinen kom gjennom astmamedisinen Bricanyl som Bugge tidligere hadde tillatelse til å bruke. Siden har han byttet til å bruke Ventoline, før han gikk tilbake til Bricanyl uten å melde fra. Dopingsaken skal behandles i det internasjonale sykkelforbundet i nærmeste fremtid.

— Da skal Vegard få forklare saken til dem. Foreløpig er han suspendert fra Team Sparebanken Sør. Hva fremtiden bringer vet vi ikke ennå.

Sykkelpresidenten tror Bugge kan slippe unna med bare en advarsel, men frykter at det også kan bli utestengelse opp mot et halvt år.

- Jeg synes dette er litt storm i vannglass. Det er ikke noen stor dopingsak, men det er slurv. Laget må avgjøre selv hva de tenker om fremtiden til Bugge, men hvis han bare får advarsel kan jeg ikke se noen stor grunn til at han ikke skal få fortsette i laget, sier Tiedemann Hansen.

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen sier det ikke er noe stor dopingsak, men svært slurverte av Vegard Robinson Bugge. Foto: NTB Scanpix

Ordknappe lagkamerater

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med syklister i Team Sparebanken Sør, men de er svært ordknappe om deres tanker rundt lagkameraten.

— Det har jeg egentlig ingen kommentar om, sier Herman Dahl.

- Har dere fått munnkurv?

— Ingen kommentar, svarer sørlendingen.

Andreas Erland har heller ingen ord å dele om Bugge.

- Nei, jeg har ikke det. Det må du ta med Atle, meddeler Erland.

Kvålsvoll vil ikke svare på om han har gitt sine syklister i Team Sparebanken Sør munnkurv.

- Det har ingen hensikt å snakke med syklistene. All kommunikasjon om dette går gjennom meg, uttaler Atle Kvålsvoll.

Tiedemann Hansen forstår Kvålsvolls valg.

— Jeg skjønner at lagkameratene vegrer seg for å si noe. De kjenner Bugge godt, og jeg har full forståelse for at dette kan være tungt for dem, sier sykkelpresidenten.

Bugge selv har ikke ønsket å kommentere saken, men er ifølge Kvålsvoll i sjokk.