AUDNEDAL: Ved 22-tiden blir det klart om audnedølene vil at kommunen skal slå seg sammen med Lyngdal og Hægebostad.

— Jeg har ikke lyst til å fortelle hva jeg stemmer, men det er viktig at alle avgir sin stemme, sa Torgeir Persson Nygård som kom inn på stemmelokalet på rådhuset ved 19-tiden.

Fædrelandsvennen følger folkeavstemningen i kveld, og melder fra straks resultatet foreligger.

700 stemmeberettiget

Vel 700 stemmeberettigede i Audnedal skal avgjøre om kommunen skal slå seg sammen med Lyngdal og Hægebostad. Det er det eneste de skal ta stilling til, det er ingen andre alternativer.

— Når vi har resultatet skal vi fordøye det et par dager og så debattere det i formannskapet, sier ordfører Reidun Bakken.

audnedal-2 (2).jpg

Men så skal både Hægebostad og Lindesnes ha folkeavstemninger.— Etter det igjen har vi kommunestyremøte. Det er der vi må ta stilling til hva vi gjør videre basert på hva resultatet ble, sier Bakken.

Likte ikke debatten

Hun sier at hun ikke helt har likt debatten i kommunen de siste ukene. Det har nemlig dreid seg mye om at hun i siste liten bestemte seg for at kommunestyrevedtakene om kommunesammenslåingen skulle ligge ved stemmeseddelen som ble sendt innbyggerne.

Det har flere ment var propaganda for Lyngdal 3-alternativet.

— Hadde jeg visst at det skulle ta så mye fokus vekk fra det dette handler om, nemlig kommunesammenslåingen, så er det ikke sikkert jeg hadde lagt ved de vedtakene, sier Bakken.