Med ti stemmer fikk ordfører Oddmund Ljosland (Sp) flertall for sitt forslag om å anbefale innbyggerne i Åseral å stemme for at kommunen forblir en egen kommune. De ønsker å avslutte prosjektene som vurderer sammenslåing med Evje og Hornnes samt Bygland i en nye Indre Agder-kommune, eventuelt en ny storkommune i Midtre Agder med Hægebostad, Marnardal og Audnedal.

Ordførerens partikollega og varaordfører Kari Røynlid (Sp) fremmet et forslag om at kommunen anbefaler befolkningen at de fortsetter prosessen i forhold til sammenslåing med Indre Agder eller Midtre Agder. Forslaget fikk sju stemmer.

Delt kommunestyre

Åseral kommune har allerede bestemt at det skal holdes rådgivende folkeavstemning om kommunesammenslåing. Debatten i kommunestyret torsdag kveld gikk på hvilket råd politikerne vil gi befolkningen i denne avstemningen.

Bortsett fra Høyres to representanter, som vil anbefale befolkningen å fortsette prosessen med sammenslåing, var de andre partiene delt.

Arbeiderpartiets gruppe på fire var delt i to. Tverrpolitisk parti sine tre representanter fordelte seg med to stemmer til sammenslåing, og én som vil anbefale at kommunen fortsetter alene.