Det bestemte by— og miljøutvalget torsdag.

– For vår del er Tresse uproblematisk. Det er slik at når man bor i en by må man regne med litt lyd. Det er urealistisk å sitte på terrassen og høre gresshopper – og ingenting annet, uttalte leder Stian Storbukås (Frp) under debatten.

Han la til at det ikke er snakk om «en gudsjammerlig fest ut i de små nattetimer».

– Tresse er et naturlig sted

Gravearbeidet for Torvet parkeringsanlegg har startet, flere måneder forsinket. De drøyt 400 parkeringsplassene i to etasjer under byens festplass ferdigstilles i første halvår 2017. Som Fædrelandsvennen har omtalt, betyr det at Tresse er foreslått som vikarierende festplass for torvfesten og andre lignende arrangementer.

Stian Storbukås (Frp) leder by- og miljøutvalget. Her under torsdagens møte. Foto: Vegard Damsgaard

Det har ikke Syd-Kvadraturen Vel særlig sans for. Men det bryr ikke politikerne seg særlig om. Stian Storbukås påpekte tvert imot at man ønsker mer liv og røre i sentrum, og ikke minst er det et mål å doble antall beboere til 15.000 i Kvadraturen. Han fikk enstemmig støtte:

– Vi mener Tresse er et naturlig sted å ha denne type arrangementer. Når man bor i en by må man tåle byliv. Tresse gir ikke samme intime følelse som Torvet, og værforholdene er kanskje ikke like gode, men dette skaper liv og røre. Et sabbatsår i Tresse er vi åpne for, sa Eirik Dåstøl Langeland (Ap).

– Festningen aktuell?

Petter Benestad (V) lurte på om Festningen kunne være et alternativ.

Slik så det ut på Torvet en torsdag sist sommer. Foto: Arkivfoto

– Jeg har vært på flere konserter der, det var trivelig. Men vi har heller ikke noe problem med forslag til vedtak, sa han, mens Vidar Kleppe (Dem) foreslo å se på Bryggebakken eller andre områder nær Torvet og Markens. Av administrasjonen fikk han til svar at Bryggebakken blir vurdert, men kan bli uaktuell som følge av graving for hovedvannledningen til Torvet.

Festningen er på sin side utelukket da den på langt nær har plass til 2000 feststemte mennesker.

I begynnelsen av februar skal restaurantene på Torvet ha et møte og bestemme seg for om de vil legge festen til Tresse.