— Vi har masse dokumentasjon i saken. Det er utrolig skuffende at politiet ikke prioriterer å gå inn i den, sier Alicia Paredes Rekevik.

Mandag fikk hun beskjed fra politiet om at politianmeldelsen fra beboere som etterspør penger de har betalt inn i fyringsforskudd, er henlagt.

— Politiet ringte til meg og sa at de ikke kunne ta fyringssaken fordi den er tidkrevende, og de hadde ikke kapasitet til å ta den, forteller Alicia Paredes Rekevik.

- En sivilrettslig tvist

Påtaleansvarlig Hans Olav Røyr ved Agder politidistrikt bekrefter at saken er henlagt, av det han betegner som prosessøkonomiske grunner.

- Saken bærer i hovedsak preg av å være en sivilrettslig tvist, og ikke en straffesak. På grunn av saksbehandlingskapasitet og ressurssituasjon må vi derfor prioritere andre saker, sier Hans Olav Røyr.

Både den tidligere ledelsen av Fyringssameiet Øvre Slettheia (FØS) og det nåværende styret i borettslaget var politianmeldt av beboere som mener de ikke har fått fyringspengene sine på flere år.

Beboerne betaler fyringspenger forskuddsvis, og får tilbake det de eventuelt har betalt inn for mye, fratrukket driftsutgifter.

Siden 2010-2011 skal det ikke ha vært ført regnskap i fyringssameiet, som nå er oppløst.

Ønsker fakta på bordet

Dermed finnes ingen oversikt over hvem som har betalt for mye og kan ha penger til gode. I juli i fjor ble det laget en granskingsrapport om forholdene.

Saken bærer i hovedsak preg av å være en sivilrettslig tvist.

Vedlagt anmeldelsen var en liste på om lag femti navn på beboere som støttet anmeldelsen og ønsket fakta i saken på bordet.

- Vi har krav på å vite hvor pengene våre har gått. Både de vi betalte inn til sameiet og de vi har betalt inn etter at det ble oppløst, sier Paredes Rekevik.

Det er på det rene at det nåværende styret i borettslaget har tilbakeført innbetalt forskudd for fire måneder i 2015.