Møtet var knapt over, før de leverte inn krav om ny ekstraordinær generalforsamling. Det vil i så fall bli den fjerde siden i sommer.

— Vi gir oss ikke, fastslo flere av balkongmotstanderne overfor Fædrelandsvennen etter at onsdagens generalforsamling var over.

Der stemte et flertall på 73 for innstillingen fra styret, som innebærer et låneopptak på 100 millioner kroner til nye balkonger og annet vedlikehold.

Alternativet, å forkaste vedtaket fra forrige generalforsamling, fikk 63 stemmer.

For å kunne forkaste vedtaket fra forrige generalforsamling, var det nødvendig med to tredjedels flertall, noe som altså ikke ble oppnådd.

- Styret burde vært nøytrale

Flere av beboerne sier de ikke vil klare økningen i husleien, som blir på mellom 1500 og 2000 kroner i måneden. Noen er arbeidsledige, andre lever på kun én inntekt.

Farid Hoseini er en av dem som fortviler over husleieøkningen som følge av balkonginvesteringen. – Kona går på skole og jobber ikke, og mandag ble jeg permittert. Foto: Janne Birgitte Prestvold

Farid Hoseini er en av dem som fortviler over husleieøkningen som følge av balkonginvesteringen. — Vi får husleia økt fra 4000 til 6000 kroner i måneden. Vi har levd på kun min inntekt, siden kona studerer, og på mandag ble jeg permittert, forteller den unge familiefaren.

Karin Martinsen stemte for å investere i nye balkonger. – Å flikke på de gamle blir dyrere i lengden, sier hun. Foto: Janne Birgitte Prestvold

Farid Hoseini mener det er feil av styret å anbefale ett alternativ fremfor et annet.— De burde vært nøytrale, og lagt fram ulike alternativer vi kunne stemt over, mener han.

Hoseini har ingen tro på at verdien av leiligheten vil øke med ny og større veranda.

— Tvert imot. Ingen vil kjøpe en 85 kvadratmeter stor leilighet på Slettheia for 2,2 millioner kroner. Da kjøper de heller et hus, mener han.

Ser fram til ny veranda

Jørgen Sørensen, av litt eldre årgang, ser saken fra en annen side.

  • Det er galskap å låne så mye penger.

Jørgen Sørensen håper og tror at han får ny balkong. – Endelig! Styret har ført en god prosess, dette blir bra, sier han. Foto: Janne Birgitte Prestvold

— Jeg får en diger, innglasset veranda. Styret har ført en god prosess. For meg kan de signere kontrakten med byggefirmaet så fort som mulig, fastslår han. Karin Martinsen er enig:

- Å flikke på de gamle balkongene blir dyrere i lengden, og med skattefradraget blir ikke husleieøkningen så avskrekkende, synes hun.

— Nå får vi i alle fall noe igjen for pengene vi uansett må ut med. Med den vinden som er her oppe, blir det fantastisk å kunne sitte ute uten å blåse avsted, sier Iren Jæger.

Iren Jæger ser fram til å kunne sitte ute på en stor, ny balkongen. – Vi må uansett betale for vedlikehold, med balkong får vi mye igjen for pengene, mener hun. Foto: Janne Birgitte Prestvold

De to sidene i balkongstriden sto steilt mot hverandre, og temperaturen var tidvis meget høy under generalforsamlingen, som fant sted i gymsalen på Øvre Slettheia skole. — Dere har valgt et dyrt og dårlig tilbud, uten å spørre oss. Og hvorfor har dere ikke kommet med flere tilbud? spurte Nicole Castillo før avstemningen.

— Det er ikke det vi skal ta opp i kveld. Alt vi skal stemme over er å forkaste det forrige vedtaket eller ikke, svarte Steinar Esperås fra styret i borettslaget, som ledet møtet.

- Det er en luksusfelle

René Quiroga tror ikke alle beboerne som stemmer for styrets innstilling, er fullt klar over alle konsekvensene av vedtaket.

  • Jeg får en diger, innglasset veranda.

René Quiroga tror ikke alle beboerne er fullt klar over alle konsekvensene av balkongvedtaket. – Folk kommer til å bli sittende fast i leilighetene sine, de får ikke solgt når gjelda øker så mye, mener han. Foto: Janne Birgitte Prestvold

— Det er galskap å låne så mye penger. Dessuten er betingelsene dårlige. Mange kommer aldri til å få råd til å flytte ut av leiligheten sin, og må bo der til de dør. Det er en luksusfelle, fastslår han.Ettersom det allerede ved møteslutt var samlet inn nok underskrifter til å be om ny ekstraordinær generalforsamling, ser det ut til at siste ord ikke er sagt i saken.

Etter avstemningen, som endte med 73 mot 63 stemmer for balkonginvesteringen, samlet folk seg rundt styrebordet, og fortsatte diskusjonen. Foto: Janne Birgitte Prestvold

I brevet ber beboerne om at det på neste generalforsamling vil bli tatt opp vedlikehold av blokkene i stedet for nye balkonger. Det lyktes ikke Fædrelandsvennen å få noen kommentar fra styret om denne siste utviklingen av saken.