— Politiet har valgt å være til stede her fordi vi har fanget opp informasjon blant annet i media. Vi har ingen direkte opplysninger som gir oss grunn til å forvente problemer, men vi har likevel valgt å være her for å sikre at møtet går rolig og ryddig for seg, sier innsatsleder Stian Pauschert. Han var sammen med en annen polititjenestemann til stede i gymsalen på Øvre Slettheia skole onsdag. Der ble det arrangert ekstraordinær generalforsamling i Slettheitoppen borettslag. Også utenfor lokalene hadde politiet en patrulje.

— Har dere vært på slike møter før?

— Ja, sier Pauschert.

Trusler

Ordstyrer Steinar Esperås (t.v.) gjorde det klart at den eneste saken som skulle behandles på møtet var avstemningen. Ved ribbeveggen står politiets innsatsleder Stian Pauschert. Foto: Torgeir Eikeland

Etter det Fædrelandsvennen får opplyst fra styreleder Laila Bakkevoll har politiet imidlertid ikke tidligere vært til stede på møter i akkurat dette borettslaget. Politiets interesse for møtet har etter alt å dømme sammenheng med et trusselbrev mot styrelederen slik Fædrelandsvennen skrev tidligere denne uka.Brevet var formulert som en advarsel om at noen skal ønske å kaste syre i ansiktet på henne.

Styrelederen knytter selv truslene til den betente striden i borettslaget om hvorvidt man skal ta opp 100 millioner kroner i lån for å pusse opp de fem høyblokkene med blant annet nye glassbalkonger. Mange av beboerne harreagert sterkt på økningen i fellesutgifter som dette vil føre til.

Ingen debatt

Etter flere omkamper var det onsdag kveld klart for den fjerde generalforsamlingen med dette som tema. Den forrige generalforsamlingen 16. desember var nokså turbulent, og også her var Fædrelandsvennen til stede.

Den eneste posten på programmet onsdag var avstemningen, og det var så godt som ingen debatt før den ble satt i gang. Avstemningen foregikk i to tilstøtende rom ved at den enkelte krysset av på en liste. Det oppstod en del uro fordi de som hadde kommet for sent til møtet ikke ble gitt lov til å registrere seg for å stemme.

Styremedlemmer i borettslaget var lettet da møtet var slutt. F.v. Ferida Johnsen, Øystein Joreid, Steinar Esperås og Laila Bakkevoll (styreleder). Foto: Torgeir Eikeland

Med 141 stemmeberettigede til stede endte avstemningen med 81 stemmer for nye balkonger mot 60 imot. Det krevdes to tredels flertall mot renovering dersom det tidligere vedtaket fra november skulle bli gjort om.Ordstyrer Steinar Esperås hadde på forhånd kunngjort at lokalet skulle tømmes så snart resultatet var gjort kjent, noe som også skjedde i rolige former.

Hadde ikke turt

Styreleder Laila Bakkevoll sa dette etter møtet.

— Avviklingen gikk akkurat slik vi håpet. Dette var et mye roligere møte enn det forrige.

— Kan det henge sammen med at politiet var her?

— Det er det ingen tvil om, sier Bakkevoll.

— Hadde du vært her i dag om ikke de var til stede?

— Nei! Jeg kan ikke få fullrost politiet for måten de har håndtert dette på. De har tatt det veldig på alvor, og jeg hadde ikke trodd de ville komme hit i dag. Men så spurte vi, og jammen kom de.

— Tror du det blir ro rundt dette nå?

— Dette er i alle fall det endelige resultatet, så nå er det bare å sette i gang. Jeg tror dette vil gi en boost for Slettheia som ikke har sett noen renovering siden den ble bygget i 1972, sier Bakkevoll.