Jerv-Start_4.jpg Foto: Åge Harald Drangsholt

— Det har vært hektisk. Det er aldri gunstig at slike ting skjer, men det er er en del av toppfotballen og det må vi bare lære oss og leve med, sier sportslig leder Cosmo Collett i Jerv.

Jubelsesongen i fjor ble fulgt opp av masse oppmerksomhet rundt en trener som var ønsket flere steder. Da Start ville ha Steinar Pedersen var ikke den daværende Jerv-treneren vond å be. Verre var det med klubben.

Fikk kritikk

Sagaen pågikk en drøy måned, hvor pressemeldinger ble sendt om at Steinar Pedersen ikke ville bli sluppet, at Jerv ikke ville ha en trener som ikke ønsket å være der og diskusjon om pris. Til slutt ble klubbene enige, etter en prosess hvor Jerv måtte tåle kritikk for sin håndtering av situasjonen.

— Jeg tror det var et sjokk for alle at han ville forsvinne. Han gjorde en formidabel jobb da han var her. Det vil alltid være mye følelser i fotball, men det har lagt seg. Jeg tror folk synes vi håndterte saken godt. Vi har kommet styrket ut av situasjonen.

- Bedre forberedt enn i fjor

Så styrket at Jerv aldri har vært bedre forberedt foran en sesong, om man skal tro den sportslige lederen. Klubben har nå fire fulltidsansatte trenere.

— Man er alltid uforberedt når en trener går midt i kontraktsperioden. Det eneste som er sikkert er at ingenting er sikkert i toppfotball. Vi har lært mye, og det viktigste er at alt kan skje. Det er et spill vi må lære oss. Men jeg vil si vi er bedre forberedt nå enn på samme tid i fjor, sier Collett, og roser klubbens nye trener Arne Sandstø som en profesjonell og inkluderende type.

— Vi må prøve å bygge en organisasjon og en kultur som gjør at vi får vekk den sårbarheten. Nye folk kommer og går, men klubben består. Ikke alt står og faller på en trener, sier Jervs sportslige leder.