Serie— og cupgullet fra sist sesong og den strålende seriestarten i høst sikret ØIF Arendal tre priser på Idrettsgallaen. Arendalittene gikk til topps som årets lag, Sondre Paulsen (27) ble kåret til årets forbilde og trener Marinko Kurtovic (56) ble kåret til årets trener.

— På vegne av laget vil vi takke for denne prisen som årets lag, det er veldig gøy. Vi må takke også Marinko og resten av støtteapparatet. Har du noen flere vi skal takke, sier Paulsen og ser på lagkaptein Eirik Heia Pedersen.

— Vi må takke sponsorer som gjør at vi kan gjøre dette og alle de frivillige, det er rundt hundre på hver kamp, sier Heia Pedersen, foran publikummet på Idrettsgalla Sør.

- Marinko er aldri fornøyd

— Vi må også takke supporterne fra Svermen som reiser rundt hele Norge for å heie oss til seier. Hjembyen og kommunen Arendal må også takkes. De har gitt oss Norges råeste håndballhall som vi kan leke i hver dag, sier håndballduoen.

Deres trener var også meget fornøyd i glansen på scenen.

— Hva skal man si når man vinner en sånn pris. Det er ikke ofte jeg er ydmyk, men det er jeg nå. Jeg tenker på resten av trenerapparatet, spillerne og klubben. Det setter jeg stor pris på. Jeg gleder meg også til å vinne neste pris, sa Marinko Kurtovic og tenkte på prisen som årets lag.

ØIF Arendal-trener Marinko Kurtovic vant prisen som årets trener. Foto: Thomas Hegna

Suksessoppskriften til treneren er ifølge spillerne enkel.

— Han er aldri fornøyd. Han er helt rå på å vinne og gir seg aldri. Han er en vinnerskalle, sier Paulsen.

Takk til kona

Paulsen takket sin kone Kristina for at han ble kåret til årets forbilde.

— Det var utrolig stort. Det er vanskelig å finne på noe å si, fordi det var veldig overraskende. Jeg er veldig stolt. Akkurat nå tror jeg at jeg må takke mest min kone Kristina. Hun sier at det er greit at jeg blir to-tre timer ekstra i hallen eller tar med noen lagkamerater hjem til middag. Tusen takk, det var kjempestort, sier Paulsen i takketalen.

— Det er veldig fortjent. Han passer på oss alle sammen og gjør en stor jobb, sier Pedersen om sin lagkamerat.

- Setter Aust-Agder på kartet

Med sine tre priser er ØIF Arendal den mestvinnende gjengen under Idrettsgallaen i Sør.

— Snakk om å sette Aust-Agder på kartet, konkluderte kveldens konferansier Julie Strømsvåg.

Spillerne i ØIF Arendal ønsker å ta med seg disse prisene som motivasjon inn i håndballsesongen som har startet for noen uker siden.

— Det gir en veldig god boost og er utrolig stas, sier Heia Pedersen, som har vunnet alle seriekampene så langt i år.

Ildsjelene

I tillegg til håndballgutta var det en kvinnelig kickboxer fra Aust-Agder som vant pris under Idrettsgallaen. Årets kvinnelige utøver ble Madelen Søfteland (26), kickbokser fra Grimstad Kickboxingklubb.

På tampen av Idrettsgallaen kom alle vinnerne opp på scenen. Foto: Thomas Hegna

Ildsjelsprisene ble vunnet av Geir Magne Feed fra Evje og Tore Einar Toft fra Holum. Begge var svært korte i sine takketaler og lot ordet takk stå igjen som nesten det eneste. Ingen nevnt, ingen glemt, mente herrene som legger ned flere årsverk med innsats for idretten.