— Jeg vil gjerne takke familien min. Jeg vil takke trenerapperatet og sponsorene mine og Andre Pedersen som er fysisk trener. Jeg setter veldig pris på at dere har hjulpet meg sånn, sa Teland i takketalen sin.

I september vant Teland fire gull i Olympic Hops mot resten av verdens beste kajakkpadlere i sin alder. Bak det er det mye jobb.

Multitalent

— Jeg er en 24-timersutøver og jobber ekstremt hardt. Jeg er veldig offensiv på trening og har et voldsomt konkurranseinstinkt, sier Teland til Fædrelandsvennen.

Teland jobber nå knallhardt mot nye mål. Han har store ambisjoner for det neste året.

— Håpet mitt er å bli juniorverdensmester allerede til neste sesong, forteller Teland, som også er i norgestoppen i svømming, men satser på svømming.

Weinberg vant

Årets unge kvinnelige utøver ble vunnet av mandalitten Stella Weinberg (17). De to andre nominerte var Mette Fidje, trialkjører, og friidrettsutøveren Ingvild Meinseth.

— Tusen takk, jeg føler meg veldig beæret for å få denne prisen. Jeg til takke mamma og pappa som sikkert er veldig stolte. Tusen takk til min trener som har vært der gjennom alle disse årene, sa en rørt Weinberg i sin takketale.

Stella Weinberg vant prisen som årets unge kvinnelige utøver. Foto: Thomas Hegna

Dahlen hyllet

Bordtennisspilleren Aida Dahlen (25) fra Kristiansand vant prisen som årets funksjonshemmede utøver til stor applaus fra salen Hun vant også et stipend fra Randesunds IL.

Bordtennisspiller Aida Dahlen vant pris under Idrettsgallaen. Foto: Thomas Hegna.

— Det betyr veldig mye for meg. Jeg vil først og fremst takke foreldrene mine som har støttet meg hele veien. Jeg vil også takke Randesund og de som støtter meg med midler, sier Dahlen.

Forrige uke vant hun EM-gull. Målet hennes er er neste års OL i Rio i Brasil.